10 módszer, hogy a Facebook ne vonja el a figyelmedet

10 módszer, hogy a Facebook ne vonja el a figyelmedet
Az internet számos figyelemelterelő forrással rendelkezik, amikor dolgozni próbálnál, és talán a Facebook az az oldal, ami a leginkább felelős ez ügyben. Van abban valami addiktív, hogy teljesen ″up-to-date″ vagy mindennel kapcsolatban, amit a barátaid csinálnak, de néha ez a produktivitásodat ronthatja. A jó hír az, hogy van néhány beállítási lehetőség Facebookon, amelyekkel javíthatsz az esélyeiden.

Faragj le az értesítésekből, a chat ablakból és a spamelő üzenetekből, hogy visszatérhess a munkához! A Grovo online oktatási platform, mely többek között közösségi média és internet stratégiákban is utazik, 10 módszert írt össze arra, hogyan érheted el azt, hogy a Facebook ne vonja el túlságosan a figyelmedet – írja az AllFacebook.

Distracted

1. Tartsd távol bizonyos barátaidat a veled való cseteléstől!

Bár a Facebook chat egy nagyszerű mód arra, hogy gyorsan kommunikálj a barátaiddal, teljes egészében kikapcsolhatod vagy csak bizonyos ismerősök esetében, ha nem akarod, hogy zavarjanak. Ehhez a fogaskerék ikonra kell kattintanod a chat ablakban, de beállíthatod azt is, akarsz-e hang effekteket, valamint a „További beállítások” alatt kereshetsz egyéb opciókat.

2. Hogyan állíthatom be, hogy ne ugorjon fel a chat ablak?

Egy Facebook beszélgetés elnémítása jó lehet arra, hogy az illető ne zavarjon a chaten keresztül. Amikor ezt teszed, a mobil értesítések is ki vannak kapcsolva és a chat ablak nem fog felugrani. Megint csak a chat vagy pedig az üzenetváltási ablak fogaskerék ikonját kell megkeresned, majd pedig a „Beszélgetés némítása” lehetőséget választanod és megerősíteni a döntésedet a(z ironikusan) felugró ablakban.

3. Hogyan kapcsolhatom ki az értesítési hangokat és emaileket?

A Facebook értesítések hangjának, a szöveges üzeneteknek és emaileknek a kikapcsolásával egyszerűen kontrollálhatod az arról való értesülés módját, hogy mások interakcióba lépnek veled. Nézd meg ezt a 60 másodperces Grovo videót, hogy megtudd, hogyan:

4. Kapcsold ki az értesítéseket a végtelen beszélgetéseknél!

Amikor hozzászólsz valaki más posztjához, automatikusan „követőként” funkcionálsz és értesítéseket fogsz kapni, bármikor kommentel valaki utánad. Ha ezt el akarod kerülni, akkor be kell állítanod, hogy ne kövesd tovább a beszélgetést. Menj a hírfolyamban az adott bejegyzéshez, majd kattints a jobb felső sarkában lévő lefelé mutató nyílra és válaszd a „Leiratkozás” lehetőséget!

5. Állítsd le az idegesítő applikáció posztokat az idővonaladon!

Azok az alkalmazások, amelyeknek megadtad az engedélyt, hogy posztoljanak az idővonaladra, rövid idő alatt igen irritálóvá válhatnak. Szerencsére manuálisan limitálhatod ezt applikációról applikációra. A kezdőoldal jobb felső részében látható fogaskerék ikonra kattintva érheted el a Fiókbeállításokat, majd pedig kattints az „Alkalmazások” menüpontra!

6. Határozd meg, ki jelölhet be téged!

A tagelési engedélyeket a profilodon a lakat ikonra kattintva érheted el bármely oldal jobb felső részében, ahol a „További beállítások megtekintése” lehetőséget kell választanod. Itt az „Idővonal és megjelölés” pontot keresd balra! Ha egy ismerősöd megjelöl egy posztban vagy egy fényképen, a taget felül is vizsgálhatod, még mielőtt publikálásra kerülne. Kattints a „Szerkesztés” opcióra az erre vonatkozó kérdésnél [felülről a második] és válaszd az „Engedélyezve” lehetőséget! Azt is beállíthatod, hogy ki lássa, amikor meg vagy jelölve egy posztban.

7. Engedd, hogy a Facebook békén hagyjon!

A Facebook értesítések idegesítőek tudnak lenni különösen, ha sok minden történik valamelyik csoportodban vagy alkalmazásodban. Szerencsére van mód a kontrollálásukra, bármely forrásból is érkezzenek. Itt egy 60 másodperces Grovo videó, amely mindent elmagyaráz:

8. Blokkolj embereket anélkül, hogy megtudnák!

Ahogyan a való világban, úgy Facebookon is az emberek útjainak néha el kell válnia. Blokkolhatsz egyéni felhasználókat úgy, hogy bármely Facebook oldalon a jobb felső részen található lakat ikonra kattintasz, majd a „Hogyan állíthatom le a zaklatókat?” kérdésre. Gépeld be a zaklató nevét vagy email címét a mezőbe és kattints a „Tiltásra”! Az előugró listából válaszd ki annak a nevét, aki esetében meg akarod akadályozni, hogy kapcsolatba lépjen veled vagy lássa az idővonalon engedélyezett posztjaidat, és ne felejts el ismét a tiltásra kattintani!

9. Priorizáld a közeli barátaidat a hírfolyamodban!

A Facebook listák lehetővé teszik, hogy csoportosítsd az ismerőseidet és így oszthass meg velük tartalmakat és hozz létre egy hírfolyamot csak az adott barátaid állapotfrissítéseivel. A Facebook biztosít néhány alapértelmezett listát, mint „Közeli ismerősök”, „Távolabbi ismerősök” és a „Korlátozott”. Ezeket használva változtathatsz azon, hogy mennyi információt láttok egymástól.

10. Szűrd meg a beérkező üzeneteidet!

Ha gyakran kapsz üzeneteket olyan emberektől vagy csoportoktól, akiket és amelyeket nem ismersz, a Facebook üzenetszűrési opciója automatikusan kiválasztja azokat, amelyek nem a barátaidtól  származnak és megvédi ezektől mint spamektől a fiókodat. Az üzeneteid szűréséhez kattints az üzenetek ikonra bármely Facebook oldal tetején és válaszd az „Összes megtekintése” opciót! Ezután keresd meg az „Egyéb” linket és kattints a „Beállítások szerkesztése” lehetőségre! Az alapszintű szűrés esetén minden lehetséges ismerősöd üzenete is eljut a fiókodba, nem kizárólag a barátaidé.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!