Trump fia megkérte Elon Muskot, hogy dobjon össze egy közösségi oldalt

Trump fia megkérte Elon Muskot, hogy dobjon össze egy közösségi oldalt
Miután gyakorlatilag minden közösségi oldal letiltotta Donald Trump fiókját, fia az Instagramon intézett videóüzenetet Elon Musk felé.

Hogy jó ötlet volt-e Trump tiltása, arról még valószínűleg sokáig fognak beszélni, mindenesetre a világ leggazdagabb embere, Elon Musk azt a kérdést feszegette, amit Trump tiltásától függetlenül egyre többen, vagyis, hogy miért fogadjuk el ezt, hogy néhány nyugati-parti cég dönti el az egész világban, hogy mi a szólásszabadság és mi nem, és hogy az algoritmusaiknak hála mi kerül át a közbeszédbe, és mi nem - szúrta ki a Marketingmorzsák.

Ifj. Donald Trump pedig azt taglalta a videójában, hogy ha Elon Musk önerőből elérte, hogy embereket tudjon az űrbe küldeni, akkor egészen biztosan össze tudna dobni egy közösségi oldalt is, ami nem elfogult. Szerinte tudna tenni a gyűlöletbeszéd és az erőszak ellen is, ehhez mindössze csak ténylegesen semleges moderációra és tényellenőrzésre lenne szükség.

Musk egyelőre nem reagált a megkeresésre, pedig korábban neki is meggyűlt a baja a Twitterrel. Mikor a Thaiföldön egy barlangban rekedt gyerekek megsegítésére érkezett mérnökre azt írta, hogy “pedo guy”, mert az nem akarta használni a Musk által küldött mentőkamrát, vagy mikor a Tesla részvényei bezuhantak, miután kiírta, hogy szerinte túl sokba kerülnek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Trump, Elon Musk