Minden energiát készülő naperőművéből akar nyerni a Facebook

Minden energiát készülő naperőművéből akar nyerni a Facebook
A Facebook elhatározta, hogy záros határidőn belül teljesen átáll megújuló energiafelhasználásra. Ennek érdekében a cég elkezdett felépíteni egy több százmillió dolláros napelemparkot Texasban, melyet jövő év végétől terveznek beindítani.

A Texasban található Andrew Countyban megkezdődött a Prospero Solar-projekt, ami azért jelentős, mert a Facebook pénzeli, írja cikkében a Promotions.hu. A közösségi oldal elhatározta, hogy a közeljövőben átáll megújuló energiára, s megtalálta a kivitelezőt is a Longroad Energy nevű cég személyében.

Minden energia egy helyről

Texasban hatalmas naperőmű parkot épít a Facebook, mely a tervek szerint 2020 végétől beindul, és minden energiát biztosít, ami a közösségi oldal működéséhez szükséges.

Másfél Debrecennek elegendő áramforrás

A tervek szerint a park 379 megawatt energiát fog termelni, ami nagyjából 300 ezer lakás energiaellátásához lenne elegendő. (Csak összehasonlításképp: a második legnagyobb magyar városban, Debrecenben alig több mint 200 ezren laknak). 19 négyzetkilométeren terül majd el az erőmű, mellyel az Egyesült Államok egyik legnagyobb napelem parkja lesz.

A beruházás összeértéke 416 millió dollár, a cég annyit közölt, hogy ennek jelentős részét a közösségi oldal állja. A vállalatnak ez az első megújuló energiához kapcsolódó projektje.

A naperőmű a Shellnek is eladja majd energiája egy részét, amit az olajvállalat tovább értékesít.

Versenyfutás

A Facebook nagy versenyfutásban van a Google-lel és az Apple-lel, mindegyik cég komoly ütemben próbál megszabadulni a fosszilis energia használatától. Az engadget.com azt írja, a Facebook teljes tavalyi energiafelhasználásnak 75 százalékát már megújuló energiából fedezte.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!