Csütörtökön indul a ″magyar Netflix″

Csütörtökön indul a ″magyar Netflix″
Filmio néven magyar alkotásokat bemutató, online filmtárat indít csütörtökön a Nemzeti Filmintézet. Klasszikusok, valamint a közelmúlt legjobb magyar alkotásai lesznek elérhetőek.

A magyarországi streamingszolgáltatóknál elérhető magyar filmek sikerére alapozva indítja útjára a Nemzeti Filmintézet (NFI) Filmio nevű online videotár szolgáltatását - számol be róla az MTI. Azután, hogy az NFI által megrendelt reprezentatív kutatásból kiderült, egyre nagyobb szerep jut a magyarországi streamingszolgáltatóknál a magyar tartalmaknak.

Az NFI közleménye szerint a Netflixnél és az HBO GO-nál jelenleg 50-50, a művészfilmeket kínáló Cinegónál 28 magyar produkció közül válogathatnak az előfizetők. A filmek népszerűségét igazolja, hogy ezeken a platformokon számos magyar film szerepel a legnézettebb alkotások aktuális listáin.

A 14 évesnél idősebb magyarokra nézve reprezentatív kutatás szerint Magyarországon egyelőre még mindig a tévénézés a legkedveltebb tartalomfogyasztás, de a magyarok 47 százaléka használ, vagy használt már előfizetős videós tartalomszolgáltatást.

Az NFI közlése szerint a nemzetközi statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy a járványhelyzet hatására jelentősen megnőtt a streaming-előfizetők száma. Az Ipsos ez év áprilisában publikált felméréséből az szűrhető le, hogy ez a trend idehaza is hasonlóan alakult: a válaszadók 47 százaléka mondta azt, hogy a járványhelyzet előtti időszakhoz képest gyakrabban néz streamingcsatornán keresztül elérhető tartalmat – idézi fel a filmintézet.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: film, sorozat, streaming