Amazon szabadalom forgathatja fel a számítógépes játékok piacát

Amazon szabadalom forgathatja fel a számítógépes játékok piacát
Jeff Bezos óriáscége a trollokat regulázná meg sajátos módon.

Aki szeret multiplayer játékokkal játszani, annak nem ismeretlen a troll jelensége. Ezek az arcok vagy csak sima mezei csalók, akik rájöttek, hogy hogyan tudják kijátszani a játék szabályait, vagy csak arra tették fel az eseménytelen pici életüket, hogy más, a világgal még csak ismerkedő játékosok életét pokollá tegyék.

Összeeresztik, akik nem tudnak szépen játszani

A trollkodás büntetése általában a szerverekről való eltávolítás volt eddig, ám az Amazon most szabadalmaztatott egy új eljárást, ez pedig ahelyett, hogy kivágná a rosszcsontokat, inkább csinál nekik egy saját játszóteret, ahol szórakozhatnak egymással.

Persze egy csomó más tényezőt is figyelembe vesznek, hiszen a játékosközösségek egy rakat egyéb dolgot is elítélnek olykor, pl. van akiknél már a káromkodás, vagy a rage quitting jelensége is a trollkodás kategóriájába esik, így a rendszer elvileg differenciálna a különféle „bűnelkövetők” között. Pl. egy notórius káromkodót beengednének olyan közösségekbe is, ahol nem tartják problémásnak a kocsislegény mentalitást.

Várat magára az Amazon nagy durranása a játékiparban

A szabadalmak természetéből és abból a tényből adódóan, hogy az Amazon még mindig nem tudott összerakni egy olyan játékot, ami komolyabb érdeklődést kiváltott volna, erősen kérdéses, hogy látni fogjuk-e valaha is akcióban ezt a rendszert.

(via Business Insider)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …