A TikTok és az Instagram videói közül szemezget a Google

A TikTok és az Instagram videói közül szemezget a Google
A böngésző saját videósarka még tesztüzemben van.

A Google állítólag egy új mobil keresési funkciót tesztel, amely a TikTok és az Instagram videókat jelenítené meg egy erre külön létrehozott saját felületen. A keresőóriás ezzel próbálja kielégíteni a rövid videós tartalmakra megnövekedett keresletet.

A funkció eredeti verziója a Google tulajdonában lévő platformok, például a YouTube és a Tangi videóinak összegyűjtésére koncentrált, ám a frissítésben már állítólag az Instagram és a TikTok tartalmai is megjelennek.

Meg kell tartani a felhasználókat

A lépés egyértelmű célja, hogy a Google megtarthassa azokat a felhasználóit, akik szeretik vicces macskás videókkal tompítani az életük nehézségét, azaz jóformán minden internetezőt.

De hogy miért jó ez a Google-nek? Azért, mert a felhasználó a kattintással csak a böngészőben megjelenő videót éri el és nem kerül bele pl. a TikTok végtelen tartalomspiráljába. Magyarán miután a polgár megtekintette a tartalmat, nyomni fog egy „Vissza” gombot, amivel újra a Google felületén találja magát és ezt fogja tovább használni.

(via Gizmodo)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …


Címkék: TikTok, google, Instagram