Nagy a Google AR állatkertje

Nagy a Google AR állatkertje
A kiterjesztett valóság segítségével egyre több állatot idézhetünk meg a lakásunkba.

Ugyan az Android felhasználók nem férhetnek hozzá az Apple nagy sikerű animoji-jához, de nekik meg ott van a Google AR állatkertje, aminek a segítségével akár egy bambuszt falatozó pandamacit is ültethetnek az ágyuk szélére.

Most a Google bejelentette, hogy 50 állattal bővítették a felhozatalt, így akár már zsiráfot, zebrát, vagy a kevésbé egzotikus disznót, illetve tehenet is virtuális bútorként beállíthatjuk a szobába.

A böngészőben lehet válogatni

Ehhez nem kell mást tennünk, mint rendelkeznünk egy olyan telefonnal, ami támogatja a kiterjesztett valóságot (AR), majd becsapkodni a Google böngészőbe mondjuk azt, hogy tigris. Az első találat alatt meg fog jelenni egy animált tigris és mellette ott lesz, hogy „View in 3D”. Bökjünk rá, majd kisvártatva elhelyezhetjük a morgolódó nagymacskát akárhol a közvetlen környezetünkben a telefonunk segítségével. Ugyanitt tudunk válogatni az állatok között is, bár a nappali közepén lebegő nagy fehér cápa kellőképpen hülyén néz ki, de attól még vicces.

(via Mashable, ahol van videó az új állatokról is)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …