Jakab Roland

Jakab Roland

Jakab Roland

Ericsson

Bemutatkozás

Az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója
A Magyar Európai Üzleti Tanács elnöke

Jakab Roland 2000-ben csatlakozott az Ericssonhoz, ahol kezdetben stratégiai üzleti tanácsadói feladatokat látott el, majd mobil banki projektek vezetésével foglalkozott. Ezt követően a Multimédia termékek értékesítéséért volt felelős Magyarországon és Macedóniában. 2008-ban marketing és kommunikációs igazgatónak, majd vezérigazgató-helyettesnek nevezték ki. 2013-tól ügyvezető igazgatója a jelenleg 1700 főt foglalkoztató vállalatnak. Informatikus és politológus diplomáit a Debreceni Egyetemen szerezte, ahol óraadóként is tevékenykedett az elmúlt 10 év során. Posztgraduális tanulmányokat Egyesült Államokbeli Egyetemeken folytatott. Számos társadalmi szervezetben vállal aktív szerepet: Elnöke a 15 európai iparvállalat legfelső vezetőit tömörítő Magyar Európai Üzleti Tanácsnak, elnöke a 71 céget tömörítő Mobilitás és Multimédia Klaszternek, igazgatósági tagja a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Kamarának, alapító alelnöke az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetségnek. Számos oktatással, innovációval és infokommunikációval foglalkozó testület tanácsadója, valamint konferenciák és fórumok rendszeresen felkért előadója. 2013-ban Puskás Tivadar Díjjal tüntették ki.

Jakab Roland kapcsolódó cikkei

A mindenütt jelenlévő média – Interjú: Jakab Roland

A mindenütt jelenlévő média – Interjú: Jakab Roland

Gondoltuk volna tíz éve, hogy az Airbnb típusú online lakásbérlési rendszerek képesek lesznek ingatlanbummot generálni a Belvárosban? – teszi fel ezt a fontos kérdést Jakab Roland, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója, a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) elnöke, illetve az IVSZ Digitális transzformációért felelős alelnöke. Szerinte magyar médiapiac legjellemzőbb sajátosságai a magas fizetős TV penetráció, a magas mobil penetráció és az árérzékenység.
Okoskütyük! Ha kell, ha nem, Neked is lesz!

Okoskütyük! Ha kell, ha nem, Neked is lesz!

Csak jópofa kütyükkel bővül az életünk vagy az üzleti életet is átalakítják az egyre olcsóbb, és eddig nem látott mennyiségű adatot szolgáltató szenzorok? - aki válaszol Dojcsák Dániel az IVSZ tartalomigazgatója.