Keresett szöveg: "önvezető"

A Vitesco Technologies és a Cebi Group kulcsfontosságú technológiát fejleszt önvezető elektromos autókhoz

A Magyarországon is gyártókapacitással rendelkező Vitesco Technologies fejlesztési partnerséget kötött a Cebi Grouppal. A két fél technológiájának eredményeként létrejövő új rendszer támogatja az önvezető elektromos járművek környezeti szenzorjainak tisztán tartását. Az Advanced Sensor Cleaning System (ASCS) egyszerre több mint 10 érzékelőt képes megtisztítani.

Élesedik a digitalizációs verseny az autóiparban, de ez nekünk csak jó lesz: kényelmesebben, okosabban és zöldebben utazhatunk

Történetének eddigi egyik legnehezebb időszakát éli a globális járműipar: habár az iparág összértéke 3 billió dollár körül mozog, az energiaválság, a bizonytalan gazdasági tényezők és az ellátási láncok állandósult zavarai nagy kihívás elé állítják a gyártókat. Eközben a döntéshozók környezettudatosságot, a fogyasztók pedig emellett kényelmet és elérhetőséget is várnak a piac szereplőitől - ennek a többoldalú nyomásnak pedig csak folyamatos automatizálással és technológiai innovációval felelhetnek meg. Miért különösen összetett feladat a digitalizáció az autóiparban, hol tart a robotizáció és milyen fejlesztésekkel próbálnak a vevők kedvében járni a gyártók? A járműipar aktuális digitalizációs trendjeit a Stylers információ-technológiai cégcsoport szakértője gyűjtötte össze.

Az LG bemutatta, milyen lehet a közeljövő önvezető, szórakoztató autója

Az LG Electronics (LG) megtartotta történetének első sajtótájékoztatóját a világ egyik legjelentősebb közlekedési eseményén, a Müncheni Autószalonon, vagyis hivatalos nevén az IAA Mobility szakvásáron. Az LG vezérigazgatója, William Cho Münchenben bemutatta, hogy a vállalat miként látja a mobilitási iparág jövőjét, illetve, hogy az LG hogyan akarja előmozdítani a mobilitási ökoszisztéma egészét érintő fontos változásokat.

A mesterséges intelligencia elterjedése a társadalmi átrendeződés egyik hajtóereje lesz

Mindannyian lélegzet-visszafojtva figyeljük a mesterséges intelligencia (MI) térnyerését. Egyre több az aggódó hang: ki szab határt a rohamos fejlődésnek? Képesek leszünk jogilag is lekövetni a piac változásait? Milyen alkalmazásokat lesz tilos fejleszteni? És vajon elveszik-e a robotok a munkánkat a következő évtizedben? Karászi Zoltánnal, a több iparágban tesztelést, vizsgálatot és tanúsítást végző QTICS Group elnökével beszélgettünk.

Interjú Sabjányi Lászlóval, a Bolt ügyvezető igazgatójával

A saját tulajdonban lévő gépjárművek napi szintű használata rendszeresen dugókat okoz a városi közlekedésben. Az infrastruktúra és a közlekedési kultúra fejlődése azonban hosszú távon megoldást jelenthetne, melynek a részét képezi az alternatív és a közösségi közlekedés elterjedése is.

Egyetemi Formula-csapatot támogat az Eaton Magyarország

Arany fokozatú támogatóként segíti a BME Formula Racing Teamet az Eaton hazai leányvállalata. Az együttműködés keretében az energiagazdálkodási vállalat többek között egy CNC-gép építéséhez, valamint az IT-infrastruktúra és az autóalkatrészek védelméhez szükséges eszközökkel támogatta a BME csapatát. Az augusztus 1-6. között a Hungaroringen megrendezett Formula Student East versenyen a magyar csapat sikeres teszteket hajtott végre, emellett több versenyszámban is nagyszerű eredményt ért el.

Münchenben teszteli először utasokkal az automatizált vezetést a Volkswagen Haszonjárművek

Nagy lépésekben halad a mobilitási és szállítási szolgáltatásokra készülő, önállóan közlekedő járművek fejlesztése a Volkswagen Haszonjárműveknél.

Mesterséges intelligencia az olimpián - a sport és az adatok elválaszthatatlansága

Akár a frontvonalról, a sportolók edzők és sportbírók, akár az oldalvonalról, a hírközvetítés, a reklámok és sportrajongók szemszögéből nézzük, a mesterséges intelligencia jelenléte a 2020-as olimpiai játékokon örökre megváltoztatta a versenyeken való részvétel, a versenyek megtekintésének, szervezésének és üzleti hasznosításának módjait. A Deloitte kutatása szerint a sportelemzés piaca 2023-ban várhatóan eléri a közel 4 milliárd dollárt, ahogy a sportolók teljesítményének növelése és a nézőkkel való kapcsolattartás érdekében az adatokat hasznosítják az érdekeltek.

A digitalizációról tanulnak a Győri Gyerekegyetem kis hallgatói a Széchenyi István Egyetemen

Az idén már hatodik alkalommal hirdették meg a Győri Gyerekegyetemet a Széchenyi István Egyetem és a Mobilis Interaktív Élményközpont közös szervezésében. Június 26. és 30. között az általános iskolások színes programokon keresztül ismerkedhetnek meg a természettudományok és a technológia világával, betekinthetnek az egyetem izgalmas életébe, élményszerű és játékos formában kerülhetnek közelebb az intézmény gazdag képzési kínálatához.

A Continental és az Aurora partnerséget kötött a skálázható, autonóm tehergépjárművek fejlesztésére

A Continental és az Aurora Innovation, Inc. technológiai vállalatok együttműködést kötöttek, hogy bevezessék az Aurora integrált hardver és szoftver rendszerének, az Aurora Drivernek első üzleti szempontból skálázható generációját, amely egyben a cég zászlóshajó terméke is.

2/22