Keresett szöveg: "youtube"

Hamarosan valós idejű közvetítést indít egy startup a Nemzetközi Űrállomásról

Különlegesen jó minőségű felvételeket tesz közzé a SEN.COM nevű startup vállalat, ami nagyfelbontású kamerákkal 4K-ban közvetíti a Föld eseményeit egy műholdon keresztül.

Mesterséges intelligencia a pénzintézeteknél: hogyan bankolunk AI-al?

A mesterséges intelligencia megkerülhetetlen, nem csak az ügyfeleket, de minden intézmény minden dolgozóját érinteni fogja - hangzott el a Deloitte Risk? Respond! podcast legújabb adásában. A mesterséges intelligencia pénzintézeti felhasználásairól, a kihívásokról, szabályozásról beszélt Dr. Barta Gergő a Deloitte vezető Mesterséges Intelligencia szakértője és a műsor házigazdája, Dr. Albert Lili, a Deloitte adatvédelmi és technológiai munkacsoportjának ügyvédje és Dr. Fáykiss Péter a Magyar Nemzeti Bank Digitalizációs Igazgatóság vezetője.

Elindult a nevezés a 2024-es Hégető Honorka-díjra

2024-ben is pályázati lehetőség indul azon szerkesztőségek és újságírók számára, akik olyan fontos társadalmi témákat hoznak napvilágra, amelyekre érdemes a nagyközönség figyelmét is ráirányítani. A 2003-ban indult díjat idén 20. alkalommal adják majd át, és ezúttal is olyan alkotásokkal lehet nevezni, amelyek videó, fotó vagy fotósorozat formájában mutatnak be társadalmi problémákat, valamint az azokra adott válaszokat, lehetséges megoldásokat. Idén egy új kategória szerint is ítél díjat a zsűri: a legjobb első pályázó díját olyan alkotó kapja, aki korábban még nem nevezett Hégető-díjra.

Meg lehet-e örökíteni a pillanatot?

Április 1-jétől látható fővárosszerte az előadó-művészet nyújtotta, semmivel össze nem hasonlítható élményeket bemutató kreatív plakátsorozat. Az április 5. és 14. között zajló Bartók Tavasz programjának műfaji sokszínűsége köszön vissza a plakátokról, amelyeken öt különböző előadó-művészeti műfaj legjellegzetesebb mozdulataira csodálkozhatunk rá.

Tegyünk együtt a gyermekekért!

A közelmúltban tartották a Tűzcsiholó Egyesület Tegyünk együtt a gyermekekért! című konferenciáját Budapesten, a Magnet Közösségi Házban. Az egyesület elnöke, Illésné Áncsán Aranka felszólalt a gyermekvédelemért, és a közelmúltban történt tragédiákat idézett fel, hogy felhívja a figyelmet a rendszer hibáira.

„Az influenszer nem egy eszköz, hanem kommunikációs partner” – interjú Hajagos Ritával

Töretlen az érdeklődés az influenszerek iránt a kommunikációban, egyre több márka tervez velük olyan szektorokból is, ahol korábban nem volt jellemző, hogy a közösségi médiában hírnevet szerzett tartalomgyártókkal működjenek együtt. A képlet egyszerű, mindenki gyors és látványos eredményt, nagyobb láthatóságot, növekedést vár el az influenszerek bevonásától. Az elmúlt másfél-két évben azonban megváltoztak azok a kritériumok, amelyek az influenszer marketing sikerét jelentik. Arról, hogy pontosan mik a legújabb trendek ezen a területen, Hajagos Ritát, a Red Lemon Media ügyvezető partnerét kérdeztük.

Egy korszak vége: leköszönnek a szuperhősfilmek, de mi jön helyette?

A „Marvel-kimerültség”, mint olyan, elérte a laikus közönséget. A kevésbé fogyasztható, végtelennek tűnő filmáradat már nyomonkövethetetlen. Az L20 legújabb epizódjában Juhász Bálint műsorvezető a filmkritikus és tartalomgyártó Szirmai Gergely, valamint a GYÁR Post Production Lead CG artistja, Mariházi Ádám segítségével igyekszik megfejteni, hogy mi veheti át a helyét a filmiparban.

A Libri még kitart a 4 napos munkahét mellett. Friss tapasztalataikról beszéltek

Idén februárban jelentette be a Telekom, hogy másfél évnyi tapasztalatait összesítve lezárja a 4 napos munkahét kísérletét. Egy másik vállalat pilot programja eközben még tart: a Libri-Bookline 4 napos munkahét tesztje 2022 októberében kezdődött, a meghosszabbított pilot eredményeit idén júniusban értékelik majd. De mi történik, ha túl sok a munka karácsonykor, és hogy lehet elkerülni, hogy “kis péntek” legyen a csütörtökből? A Libri-Bookline 4 napos munkahét bevezetéséről, az eddigi eredményekről, kihívásokról és nehézségekről a Minner.hu készített interjút Ludvig Orsolyával, a cég marketing és kommunikációs igazgatójával.

Az LG új 4K okosmonitora beépítve kínálja a Netflixet, a Google Calendart és a Twitchet

Különleges kijelző érkezik hamarosan Magyarországra: a már most előrendelhető LG MyView okosmonitort úgy tervezték meg, hogy elősegítse a produktivitást a munka során, miközben tulajdonképpen egyszerre tölti be egy televízió és egy professzionális munkamonitor funkcióit. Aki most előrendeli az okosmonitort, 20% kedvezményt kap az LG webáruházában.

Teljes a SopronFest Podcast programja

A SopronFest nemcsak újszerű, de tartalmában és hosszában is különleges fesztiválként indul el második alkalommal májusban. A pünkösdi hosszú hétvégére tízezreket várnak a Hűség Városába, de már egy héttel korábban, május 11-én elstartol a programsorozat az egész városban. A Telekom PodcastFest hét helyszínen több, mint húsz beszélgetéssel és előadással várja a SopronFest közönségét.

2/249