Keresett szöveg: "tévé"

Gettings Steve

Gettings Steve

Steve Gettings az Ofcom Nemzetközi Ügyekért felelős igazgatója, továbbá a Stratégiai, Nemzetközi és Technológiai csoport ügyvezető igazgatója. 8 éve dolgozik az Ofcom-nál, korábban különböző …

5+1 aranyszabály digitális eszközeink védelmére

A digitális eszközök használata vitathatatlanul megkönnyíti az életünket, az online tájékozódást és ügyintézést. Az eszközökön tárolt érzékeny adatok védelme azonban fokozott óvintézkedéseket igényel minden tulajdonostól.

A felhőtechnológia több mint 7000 milliárd forintos GDP-növekedést hozhat Magyarországnak

A felhőszolgáltatásokat használó magyar vállalatok egy alkalmazottra jutó éves bevétele közel 2,4 millió forinttal magasabb, mint az ilyen szolgáltatásokat nem használó versenytársaiké. A közelmúltban megjelent ″Felhőtechnológiák Magyarországon: Gazdasági hatástanulmány″ című, a Deloitte által az IVSZ számára az Amazon Web Services-szel (AWS) partnerségben készített felmérés szerint a felhőhasználat további növekedése évente átlagosan 1,7 - 2,7%-kal járul hozzá a magyar bruttó hazai termékhez (2023-hoz képest), attól függően, hogy a kormány semlegesen vagy támogatóan viszonyul-e a felhőhöz. Ennek a tartománynak a két végpontja közötti különbség 10 év alatt 7000 milliárd forint többlet GDP-t jelent.

Spongyabob Kockanadrág és Csillag Patrik vezetik a gyerekek díjátadóját

Nyáron ismét zöld trutyiban landol a Nickelodeon léghajója: magyar idő szerint július 14-én hajnalban osztják ki a gyerekek és tinik szavazatai alapján a Nickelodeon Kids’ Choice Awards díjait. Az idei gálán több mint 50 olyan sztár verseng majd a filmes, zenei, tévés, és sok más egyéb kategóriában, akik korábban még sosem kaptak jelölést, ráadásul a szervezők a szokásosnál is extravagánsabb díjátadóval készülnek – a szobrokat víz alatti környezetben adják át a Spongyabob Kockanadrág főszereplői. A hazai gyerekcsatornán július 17-én, 17 órától lehet megtekinteni a műsort, méghozzá magyar hangalámondással.

Új időszámítás kezdődik a hazai élő sportközvetítésekben

Az RTL Magyarország közvetíti a 2024/25-ös UEFA Bajnokok Ligája idényének legjobb mérkőzéseit. Az RTL+ előfizetői prémium futball-élményben részesülnek, mind a kínálat sokszínűségét, mind pedig a technika minőségét illetően.

Kihirdették a Szentkirályi Tehetségprogram három nyertesét

A női sportolók diadalmaskodtak a Szentkirályi Tehetségprogramban 2024-ben. A Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával létrejött kezdeményezés a program nagykövetével, Berki Krisztián tornász olimpiai bajnokkal kereste a nyári olimpiai sportágakban kiemelkedő, 14-18 éves fiatal sportolók közül azt a hármat, akik sportfejlődését 3,5 millió forint összdíjazással támogathatja a Szentkirályi. Az ünnepélyes eredményhirdetésre július 11-én került sor, ahol bemutatkoztak a nyertesek. Helyezésükről, és így pénznyereményükről a hamarosan kezdődő közönségszavazás fog dönteni.

Mesterséges intelligencia támogatást kapnak Bécsben a KKV-k

A mesterséges intelligenciát (AI) manapság már mindenki ismeri és korunk digitalizációjának mozgatórugójaként is emlegetik. Az Osztrák Statisztikai Hivatal felmérése szerint az ausztriai vállalatok tizenegy százaléka alkalmaz mesterséges intelligenciát üzleti tevékenysége során. Az AI népszerűségében rejlő potenciált pedig Bécs is felismerte és pénzbeli támogatással is hozzájárult a mesterséges intelligencia alkalmazásához a kis – és középvállalkozások esetében.

A „zöldre mosás” és a mesterséges purpose helyett keressük hasznos marketinget

A nemzetközi kutatási eredményekre alapozva, jól átgondolt stratégiával érdemes a hazai piacon marketingkommunikációt végezni. A jól működő márkáknak pedig ebben előnyös lenne, ha drágább, de magasabb minőségű médiafelületeket érhetnének el – mondta el interjúnkban Juhász Péter Tibor, a Vodafone és a DIGI márkaigazgatója.

Űrtechnológiát alkalmaznak magyar építészek a városi hőség enyhítése érdekében

Műholdakból származó földmegfigyelési adatokat felhasználva dolgoznak ki megoldásokat magyar építészek a hőszigethatás csökkentése érdekében. A Paulinyi & Partners tervezőiroda az Európai Űrügynökséggel 2023 decemberében indított nemzetközi együttműködése keretében az űrtechnológia segítségével, szimulációs eszközökkel dolgozik az ingatlanfejlesztések energiahatékonyságának javításán. Az iroda olyan megoldást fejleszt, amely a földmegfigyelési felvételek felhasználásával feltérképezi a városi hőszigethatást, hogy ezekkel az adatokkal javíthassa a meglévő prediktív szimulációk hatékonyságát.

Az OTP Bank áruhitelei már az eMAG ügyfelei számára is elérhetők

Az eMAG Magyarország stratégiai partnerséget kötött az OTP Bankkal azért, hogy még rugalmasabb fizetési megoldásokat kínáljon ügyfeleinek - ennek keretében az OTP áruhitel-ajánlatai is elérhetővé váltak az eMAG.hu-n.

1/711