Keresett szöveg: "startup"

Kiemelkedő lehetőség a regionális startupok számára

Elstartolt a V4-Ukraine Talent Fusion Program a visegrádi régió startup ökoszisztémáinak erősítése érdekében, a Visegrád Alap finanszírozásával.

Sztaniszláv András lett a világ egyik legnagyobb PR-szervezetének vezérigazgatója

Sztaniszláv Andrást, a Magyar Public Relations Szövetség elnökét nevezték ki a londoni székhelyű ICCO interim vezérigazgatójává 2024. január 1-től. A kinevezéssel az ICCO célja a szervezet megerősítése, a PR-ügynökségek láthatóbb és eredményesebb képviselete nemzetközi szinten.

Február 26-ig lehet jelentkezni a Neumann Társaság idén jubiláló informatikai tehetségkutató versenyére

Az I. Béla Gimnázium és a Neumann Társaság idén, a DXC Technology támogatásával a huszadik alkalommal rendezi meg a kétnapos Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt Szekszárdon. A jogelődjével együtt már negyvenéves verseny, melyre évről évre a Vajdaságból és Erdélyből is érkeznek versenyzők, kiemelkedő fontosságú a hazai informatikai tehetségkutatás szempontjából. A nevezési határidő 2024 február 26., a szakmai zsűri által kiválasztott nyertesek értékes díjakat, informatikai termékeket nyerhetnek.

Eurómilliókból pörgetnék fel a hazai startupokat: képzési programok a hatékonyabb tőkebevonásért

A Healthy Investment Central Eastern Europe (HICEE) program célja, hogy fellendítse az innovációt Közép- és Kelet-Európában, ahol a startupok csak az európai átlag harmadának megfelelő szinten jutnak kockázatitőke-befektetésekhez. A projektkonzorcium élén Európa vezető egészségügyi innovációs hálózata, az EIT Health áll, amely az Európai Unió Európai Innovációs és Technológiai Intézetének (EIT) része. A projektpartnerek között vannak magyarországi, lengyelországi, szlovákiai és szlovéniai üzleti akcelerátor szolgáltatók és befektetői hálózatok, valamint belgiumi és hollandiai innovációs központok. A kétéves kezdeményezést stratégiailag a Horizont Európa, az EU kiemelt kutatási és innovációs programja keretében hajtják végre.

A 10 éves, magyarországi központú Logiscool új nemzetközi partnerséggel indítja a 2024-es évet

2024. január 27-én, 10 éves jubileumát ünnepli a Logiscool, a gyerekek digitális írástudás, programozás és mesterséges intelligencia oktatatásának nemzetközi szakértője. Ebből az alkalomból gyűltek össze, emlékeztek a múltra, és beszélgettek a jövőről a Logiscool magyar társalapítói, dr. Breuer Anita és Csitári Gyula, a franchise hálózat partnerei, az oktatók, a szülők és gyerekek valamint a Logiscool befektetői is. Napjainkban a világ 30 országában, több mint 200 iskolában, 210 000 gyermek életére hatással lévő hálózat 2014-ben indult Magyarországról

A felújított készülékek forgalmát pörgethetik fel a legújabb mobilpiaci trendek

Az olcsóbbá vált iPhone-ja piacvezetővé tette az Apple-t, a Samsung új csúcsmobilja extra támogatási ciklust kap, világszerte pedig már az eladások csaknem negyedét teszik ki prémium készülékek - ezek a friss mobilpiaci trendek mind a felújított készülékek piacát erősítik a Rejoy.hu szerint, így 2024-ben is jó üzlet lesz új helyett bevizsgált, garanciával kínált telefont rendelni a startuptól.

White Unicorn – Egészégügy technológiai fókuszú startup inkubátor indult Magyarországon

Elindult a White Unicorn inkubátor, amely mintegy 284 millió forint értékben tervez befektetni 2 év alatt 10 hazai startupba, elsősorban az egészségügyi technológiai szektorban. A társaság aktív szerepet vállal a hazai health/med tech ökoszisztéma építésében is, katalizálja az induló vállalatok kapcsolatépítését, és segíti a piaci információkhoz és tapasztalatokhoz való hozzáférését.

Többé nem merül le a telefon? 50 évig töltés nélkül üzemelő akkumulátort fejlesztettek

Véget érhet a telefonunk töltöttsége miatt fennálló szorongás, hamarosan akár egy töltés nélkül 50 évig működő akkumulátor is kerülhet az okostelefonjainkba. Egy kínai startup ugyanis pontosan ilyen nukleáris akkumulátort fejlesztett, amely ráadásul sem az emberre, sem a környezetünkre nem jelent veszélyt a vállalat szerint. - írja az Index.

„Én olyan influenszer szeretnék lenni, aki nem attól az, hogy hülyeséget beszél” Interjú a Példakép díjas Gazsi Zoltánnal.

A cégvezető. Nem az a fajta, mint amilyet Háy János regényében megismerhettünk. Rajta nyoma sincs a fásultságnak, bizonytalanságnak, gondterheltségnek. Pedig volna miért borúsnak látszania, és nem (is csak) azért, mert az utóbbi néhány év minden cégvezető elég akadályt gördített. Az ő személyes akadálypályája a rákkal való küzdelem – és eddig ezt is mosolygósan kezelte, önismereti útként tekintett rá. Megtanulta, hogy sosem késő elkezdeni feladatokat tényleg delegálni. Különben hogyan maradna elég energiája, hogy azt a rejtélyt kutassa, hogyan élhetünk akár 100 évig?

13 jó ügy kering a városban

Véget ért a GreenGo elektromos autómegosztó egy éven át zajló figyelemfelhívó kampánya. Ez idő alatt 13, a GreenGo szellemiségéhez és értékvállalásához közel álló fontos ügyet sikerült láthatóvá tenni - vizuálisan és kommunikációs szinten is.

2/150