Keresett szöveg: "spotify"

Kit illet a szellemi alkotás tulajdonjoga, ha a mesterséges intelligencia hozza létre a művet?

2022 novemberében többéves kutató és fejlesztőmunka eredményeként berobbant a köztudatba a ChatGPT, az eddigi legfejlettebb chatbot legújabb változata. Ez az első olyan szélesebb körben is elterjedt eszköz, amely képes a befogadott információk rövidtávú tárolásán túl akár kreativitást is igénylő feladatokat megoldani, látszólagos véleményt alkotni. Kétségtelen, hogy a mesterséges intelligencia komoly alkotómunkára képes számos területen, ez pedig jogosan felveti a kérdést: kit tekintünk e művek megalkotójának, az MI által létrehozott művekhez fűződnek-e szerzői jogok, és ha igen, azok kiket illetnek?

A streaming nem a jövő, hanem a jelen. Interjú Hajdú Péterrel a Frizbi TV-ről

December 9-től a YouTube-on folytatódik a Frizbi, Hajdú Péter 15 éven át televízióban futó legendás talkshow-ja. A Frizbi TV névre átkeresztelt műsor első ránézésre őrzi a formátum hagyományait, de tartalmában megújult és a platform elvárásaihoz idomult. Eddigi tapasztalatairól, szponzorációról, bővítési tervekről és a lineáris vs online verseny állásáról kérdeztük a producer műsorvezetőt, televíziós szakembert.

Akiknek elsőként veszi el a kenyerét a mesterséges intelligencia

A gépek a lélekölő munkától és a kreatívtól egyaránt megszabadítják az embereket.

Megérkeztek Magyarországra is a Galaxy S széria zászlóshajói

Az okostelefonok gyökeresen megváltoztatták, hogyan mesélünk történeteket, miként örökítjük meg élményeinket és ezeket hogyan osztjuk meg egymással. A Galaxy S23 széria a Samsung eddigi legmodernebb kamerarendszerével érkezett a piacra, így valósághűen és részletgazdagon ragadhatjuk meg a felejthetetlen pillanatokat. A Galaxy S23 széria 2023. február 17-től kapható Magyarországon, készen arra, hogy éjjel-nappal kreativitásra és hatékonyságra ösztönözze a felhasználókat.

Megjelent a Samsung One UI 5.1 szoftverfrissítés

A szoftverfrissítés új funkciókat is biztosít azoknak a Galaxy felhasználóknak, akik több kreativitást, személyre szabhatóságot és kényelmet keresnek mobiljukban.

Itt a fizetős, gyorsabb és megbízhatóbb ChatGPT

Alig több mint két hónappal azután, hogy az OpenAI a világra szabadította minden idők eddigi legfejlettebb chatbotját, a ChatGPT-t, máris bejelentették a szolgáltatás fizetős változatának indulását.

Novák Péter érkezett a Httpool by Aleph magyarországi csapatának élére

Megerősíti magyarországi csapatát a Httpool by Aleph: Novák Péter country managerként veszi át a hazai leányvállalat vezetését. A média, a digitális marketing, valamint az üzletfejlesztés területén 25 éves iparági tapasztalattal rendelkező szakember a dentsu Hungary vezérigazgatói pozíciójából érkezett.

Nullás díjszabás megszűnése: vizsgálatot indított az NMHH a Magyar Telekom szerződésmódosítása miatt

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) tudomására jutott, hogy a Magyar Telekom úgy tájékoztatta előfizetőit a nullás díjszabású ajánlatok kivezetéséről, hogy az ismertetőkből hiányzott a jogszabály szerinti kötelező tartalmi elemek nagy része, és az előfizetőket megillető jogokról sem szólt, ezért az NMHH máris vizsgálatot indított az ügyben. Egyúttal felhívja az előfizetők figyelmét arra, hogy az előfizetők felmondhatnak a számukra hátrányos egyoldalú szerződésmódosítás esetén, megéri összehasonlítani a piaci ajánlatokat.

Az addressable hirdetések a tévén túl is hódítanak!

A célcsoportokra szabható reklám nem csak a tévékben terjed, de a közterületi és audio médiában is. A jobb célozhatóság növeli a hatékonyságot, kevesebb reklámmal lehet a kitűzött célt elérni. Az egyre inkább adat alapú hirdetések pedig várhatóan a programozott piacterek felé csatornázzák a hirdetési költések egyre nagyobb részét.

Vége az ingyen üzengetésnek, itt van minden, amit tudnod kell!

Márciustól jelentős változások jöhetnek a mobilinternetes fogyasztásunkban.

1/18