Keresett szöveg: "okosváros"

Fenntartható lesz-e a metaverzum?

Az európai hatóságokkal együtt az NMHH is keresi annak lehetőségeit, hogy klímasemlegessé tegye a hírközlési ágazatot..

Kanadában terjeszkedik a Budapesti Értéktőzsdére készülő Chameleon Smart Home Zrt.

Az okosotthon-rendszereket fejlesztő magyar cég szolgáltatásai 2024 végére várhatóan 1000 torontói lakásban lesznek elérhetőek.

2030-ra várható a 6G, amivel beköszönthet a következő ipari forradalom

Thierry Klein, a Nokia Bell Labs elnöke volt a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (FIEK) által szervezett Innovációs Nap és Kompetenciavásár keynote előadója a balatonfüredi BME Tudáscentrumban, aki a 6G technológia kihívásairól és üzleti lehetőségeiről tartott előadást. A 9 Nobel-díjjal, 8 Turing-díjjal kitüntetett Nokia Bell Labs jelenleg a NASA-val dolgozik azért, hogy létrehozzák a világ első távközlési hálózatát a Holdon. Ipari metaverzum, a közlekedés és gazdaság zöldítése, intézményi klímastratégia, nemzetközi kutatói együttműködések és hatékony pályázati partnerségek elősegítése: csak néhány terület azok közül, melyeket közelebbről is megismerhettek a szakmai rendezvény résztvevői.

Akár életet is menthet az innovatív peremhálózati technológia

Az edge megoldások kiváló lehetőségeket kínálnak a szervezeteknek, hogy intelligens, digitális eszközökkel fejlesszék szolgáltatásaikat.

Jól halad a Siemens okosváros-kísérlete

Bécsben, éles körülmények között tesztelik azon energiarendszereket, amelyek a fenntartható városfejlesztés alapjait adják a jövőben.

A gyermekeinknek már az elektromos autó lesz a sztenderd

Fenntarthatóságról, a megosztott mobilitás városi közlekedésben betöltött szerepéről és környezetre gyakorolt hatásáról, valamint az elektromobilitás előtt álló lehetőségekről és kihívásokról fejtették ki a véleményüket meghatározó iparági szakértők a SHARE NOW standján a Planet Budapest Expón.

Magyar startup diktálhatja az új okosotthon és okostársasház trendeket

Már okosváros funkciókhoz is kapcsolódhatunk otthonunkkal a magyar fejlesztés révén.

Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás

James Chalmers, az ABB Hajtások, Global Water & Waste Water üzletág elnökhelyettesének írása az elöregedő infrastruktúrájú, hagyományos víz- és szennyvízközmű-rendszerek digitalizációjának szükségességéről.

Okosváros: mennyire lesz biztonságos? + videó

Az rendben, hogy okos-városokban fogunk élni, de mennyire biztonságosak ezek a városok? És kinek lesz a dolga gondoskodni az állampolgárokról? Meglepő és ésszerű következtetések...

Startup ötletgyár: gyógyszer a válság ellen

A Covid-19 ugyan karanténba kényszerítette a startup világot is, de az ötletgazdák és startup vállalkozók többsége úgy látja, hogy soha ennyire nem volt szükség az új ötletekre, megoldásokra és azok megvalósulását és nemzetközi elterjedését segítő háttér támogatására. A Restart2020.org most induló nemzetközi rendezvénysorozata pont ezen hiányosságokat orvosolhatja. 

1/4