Keresett szöveg: "messenger"

Nem téma otthon a gyerekek online élete, pedig beszélni kellene róla – február 7-én tartják a Biztonságos Internet Napját

Annak ellenére, hogy a fiatalok szabadidejük nagy részét az interneten töltik, az otthoni beszélgetések során mégis sokkal jellemzőbb, hogy az iskolában történtekről faggatják őket szüleik – állapította meg egy friss országos kutatás. A Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli megbízásából készült felmérés azt vizsgálta, hogy a szülők mennyire vannak tisztában gyermekük online jelenlétével. Kiderült, hogy már a 7-12 évesek is aktívan használják a közösségi médiát, pedig egyes platformok szabályzata nem engedi a regisztrációt 13 éves kor alatt. Biztató, hogy amennyiben a gyerekek káros tartalommal találkoznak, azt nagy eséllyel megosztják a szüleikkel.

Nullás díjszabás megszűnése: vizsgálatot indított az NMHH a Magyar Telekom szerződésmódosítása miatt

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) tudomására jutott, hogy a Magyar Telekom úgy tájékoztatta előfizetőit a nullás díjszabású ajánlatok kivezetéséről, hogy az ismertetőkből hiányzott a jogszabály szerinti kötelező tartalmi elemek nagy része, és az előfizetőket megillető jogokról sem szólt, ezért az NMHH máris vizsgálatot indított az ügyben. Egyúttal felhívja az előfizetők figyelmét arra, hogy az előfizetők felmondhatnak a számukra hátrányos egyoldalú szerződésmódosítás esetén, megéri összehasonlítani a piaci ajánlatokat.

Mit tehetünk, ha kikerül rólunk egy nem kívánt kép a netre?

A gyakorlatban még mindig kevesen tudják, milyen következményekkel jár másokról fotót készíteni vagy megosztani azt az interneten. Általános vélemény, hogy a saját magunk által készített fotóval azt csinálunk, amit akarunk. Ez azonban nem is lehetne messzebb az igazságtól - mondja a szakértő, aki szerint a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt edukálni szükséges a fényképekhez fűződő jogaikról és kötelességeikről.

Aggasztó a helyzet: már tízévesen több órát „tiktokoznak″ a gyerekek

A 10-15 évesek egy átlagos hétköznapon közel 2 órát, hétvégenként pedig majdnem 3 órát töltenek a világhálón.

Vége az ingyen üzengetésnek, itt van minden, amit tudnod kell!

Márciustól jelentős változások jöhetnek a mobilinternetes fogyasztásunkban.

Ettől a dátumtól vége az ingyenes mobilnetes Facebooknak és Messengernek!

2023. március 31-ig az összes magyarországi mobilszolgáltatónál megszűnik a nullás díjszabás, tehát ezután fizetni kell az olyan alkalmazásokért és szolgáltatásokért, amelyekhez eddig korlátlanul hozzáférhettek a felhasználók akkor is, ha a díjcsomagjuk internetes keretét már kimerítették.

Megérkezett a Bullitt Satellite Connect műholdas szolgáltatás

Az eszköz kétirányú műholdas kommunikációt biztosít tracking és SOS Assistance szolgáltatással.

(m)Ilyenek ezek a mai fiatalok?!

A Skool 2014-es indulása óta több mint 6000 lánynak mutatta meg a kódolás izgalmas világát, akik közül többen már el is kezdték az IT karrierjüket.

Szily Nóra titokzatos párjáról mesélt

Már nem titok, a híres interjúkészítű egy ideje újra szerelmes, de az idáig vezető út saját bevallása szerint sem volt éppen zökkenőmentes.

Ezek a közösségi appok veszélyt jelenthetnek az adatainkra

Hétköznapjaink alapvető részévé vált a közösségi média, amely alkalmazások az információszerzés és a kapcsolattartás fő fórumaivá váltak. Adatainkra azonban hatalmas veszély leselkedik az online térben, különösképpen néhány közösségi médiumon – derül ki Proxyrack kutatásából.

3/25