Keresett szöveg: "kriptovaluta"

Jön az év végi bónuszok ideje

Egy új autó árával vetekedő év végi bónuszt is kifizethetnek a cégek fejenként, azonban a várt motiváció így is elmaradhat, ha a célok és kulcsfontosságú elvárásokat nem tűzi ki a munkaadó - derül ki az egyik legnagyobb, hazai alapítású tréningcég, a Comline Budapest összefoglalójából. Az Egyesült Államokban a vállalatok 33 százaléka ajánl év végi bónuszt, közöttük pedig a leggyakrabban az IT cégek jutalmazzák dolgozóikat ebben a formában. Magyarországon hasonló az arány, azonban értékesítő és gyártási területeket is gyakran elismerik anyagi juttatás, extra szabadság vagy részesedés formájában.

Új közösségi platformmal hóditja meg a magyar milliárdos vállalkozó a világot

2004-ben költözött Írországba, majd a világ számos pontján is élt Joe Bitter, vagyis Bitter József. A 76 országban működő E-commerce vállalkozásairól ismert magyar származású üzletember korai kriptovaluta portfóliójával emelte új dimenzióba a karrierjét. Noha a vállalkozó ma már elégedetten dőlhetne hátra, Bitter Józsefnek mégis van egy szívügye: szeretne luxustermékeket elérhetővé tenni a vásárlók legszélesebb körének, és egyben a legmagasabb profitot garantálni az eladóknak, ezért egy új elveken működő közösségi platformot fejlesztett ki.

Binance-felmérés: az adományozók harmada már blokkláncon utal

Átlátható, jól nyomon követhető módja az adományozásnak a blokklánctechnológián alapuló átutalás. Ez a három fő előnye a kriptovalutában történő jótékonykodásnak a Binance által megkérdezett emberek szerint. Bár a legtöbben még mindig inkább hagyományos pénzügyi eszközökkel támogatnak jótékony célokat, a felmérésben megkérdezettek közel harmada már a kriptót részesíti előnyben. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje a közelmúltban több millió dollárnyi kriptovalutát utalt át a katasztrófa-sújtotta területeken élő felhasználóinak Marokkóban, Líbiában és Törökországban.

KYC: ügyfélazonosítás mesterfokon. Hogyan előzik meg a szolgáltatók, hogy bűnözők használják a kriptovalutákat?

A pénzügyi világ állandó változásai és innovációi az ügyfelek védelme és a visszaélések kiszűrése terén is egyre újabb megoldásokat igényelnek. Ahogy más pénzügyi intézmények és szolgáltatók, a kriptotőzsdék is kötelesek betartani az úgynevezett Know Your Customer (KYC) protokollt, vagyis az ügyfélazonosításra vonatkozó szigorú szabályokat. De melyek is ezek pontosan, és hogyan épül fel az eljárás a világ vezető szolgáltatójánál? A Binance közleményben foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.

Dinamikusan fejlődik a Széchenyi István Egyetem Neumann János Informatikai Szakkollégiuma

Bővülő partneri kapcsolatok, erősödő tudományos tevékenység és egyéni szakmai fejlődés – az elmúlt tanévben minden téren előrelépett a győri Széchenyi István Egyetemen működő Neumann János Informatikai Szakkollégium. A 2014-ben alakult hallgatói műhely egyre hangsúlyosabb szerepet tölt be a győri egyetemi közéletben, és újabb célt tűzött ki maga elé: az országos szakkollégiumi minősítés elérését.

Élet a halál után – a tudatos adatkezelés fontossága. Interjú Rab Árpáddal

Mi történik az adatainkkal egy nemvárt haláleset után? Amíg élünk, miért taszítjuk el a halál gondolatát? A jövőben a technológia enyhíteni tudja a gyászolók fájdalmát vagy inkább elborzadunk az olyan megoldásoktól, hogy kommunikálhatunk elhunyt szeretteinkkel? Az érzelmek kifejezése a digitális térben ma már sokkal természetesebb – de megélés nélkül képesek vagyunk a gyász feldolgozására? Mi történik a digitális javainkkal halálunk után? Rab Árpáddal beszélgettünk a tudatos adatkezelés fontosságáról a digitális kultúrában.

Kevesebb a rablások, betörések és lopások, de jelentős a csalások száma

Az Eurostat adatai alapján jó hír, hogy a rablások, betörések és a lopások száma csökkenő tendenciát mutat az EU-ban, ezzel szemben viszont sajnos rendszeresek a csalások. Ráadásul nemcsak magánszemélyeket, de gyakran vállalkozásokat is érinthetnek az ilyen jellegű ügyek.

Ellophatják a pénzed ezek az alkalmazások

Két veszélyes vírust fedeztek fel a Trend Micro kibervédelmi cég kutatói a Google Play Áruházban. A CherryBlos és FakeTrade elnevezésű malware-ek a felhasználók bejelentkezési adataira hajtanak, és így akár a netbankos, és kriptopénztárcás megtakarításaikra is veszélyt jelenthetnek.

Nyaralást tervezel? Mutatjuk, hogyan előzd meg a csalásokat

A megtévesztő ingyenes utazásoktól kezdve a fiktív bérelhető lakásokig számos átverés terjed az interneten.

Nyomozói csoportot állított fel a Binance a kriptobűnözés visszaszorítására

A világ vezető kriptotőzsdéje kiemelt figyelmet fordít ügyfelei biztonságára, ezért nyomozói csapatot állított fel a kriptobűnözés hatékonyabb felderítése érdekében. A Binance veteránnak számító, korábban főként bűnüldöző szerveknél szolgáló csapatának feladata elsősorban a csalások, a pénzmosási ügyek, az adathalászat és a hackelések számának visszaszorítása. Az online bűnözés elleni fellépés mellett nagy figyelmet fordítanak a drogkereskedelemhez és terrorizmus finanszírozásához kapcsolódó esetek felderítésére is.

2/35