Keresett szöveg: "kriptovaluta"

Binance Tax Watch: így adóznak a kriptovaluták Európában és a FÁK országaiban

A kriptovaluták iránti fokozódó érdeklődés nyomán a Binance egy új, Binance Tax Watch elnevezésű blogsorozatban foglalja össze a digitális pénzügyi eszközök adózásával kapcsolatos tudnivalókat. Ennek első része az Európában és a Független Államok Szövetségében 2023 első negyedévében foganatosított adózási szabályokat mutatja be. A Binance szerint a jogkövető adózás révén az egész Web3 iparág megítélése javulhat, ami a szektor további bővülését eredményezheti.

Indul Magyarország első kriptoáruháza

Ilyen még nem volt! Júniusban elindul az első kriptoáruház Magyarországon, ahol az összes olyan elektrotechnikai termék elérhető lesz, ami Európában népszerű. A kezdeményezés azért is úttörő, mert úgy juthatunk a készülékekhez, hogy csak egy töredékét fizetjük be, a többit pedig jutalomként, több mint száz százalékos kamatra kapjuk.

Metaverzum és avatárok: hódít a világ első Web3-as valóságshow-ja

Tizenkét startup verseng a „nagy Web3 vállalkozó” díjért a Binance nemrég bemutatott, Build The Block című új online valóságshow-jában. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje az első, aki a metaverzumban készített reality-t.

Árfolyamrekordok dőltek meg áprilisban a kriptopiacon

A Binance a jövőben rendszeresen közzéteszi kriptopiaci elemzéseit.

Ismeretlen terület a kriptó a magyar nők számára, de megbízhatóbbnak tartják, mint a férfiak

A nők közül kevesen és csak kis összeggel nyitottak a kriptovaluták kipróbálására, keveset tudnak erről a területről, inkább a bitcoint ismerik, de biztonságosabbnak tartják, mint a férfiak. A Binance megbízásából reprezentatív kutatás és a közösségi médiára vonatkozó felmérés készült a magyarok kriptovalutákkal kapcsolatos ismereteiről. Az eredmények arra világítanak rá, hogy a nők edukációja és a nemek közötti különbségek csökkentése kiemelten fontos ezen a területen, erre a világcég évek óta nagy hangsúlyt fektet.

Magyarországon regionális összehasonlításban is igen kedvező feltételekkel lehet kriptóba fektetni

Amint bizonytalanná válik a makrogazdasági környezet, a kriptovaluták árfolyama erősödni kezd, mert az emberek az értékálló és megtérülő befektetési formákért némi kockázatot is hajlandóak vállalni. A kriptó azért is lehet vonzó a befektetők számára, mert továbbra is független a kormányok gazdaságpolitikai intézkedéseitől. A nemrégiben az Európai Parlament által elfogadott átfogó szabályozás, a MiCA (kriptoeszközök piacairól szóló rendelet) pedig növeli a befektetői biztonságot, miközben elhárítja az akadályokat a kriptopiaci kereskedelem, a nagyobb verseny és az innovációk elől. Többek között ez hangzott el a legutóbbi, bizakodó hangulatú Binance Budapest Community Meetup-on.

Újabb mítoszokat cáfol a Binance

A kripto iparággal kapcsolatos tévhitek megcáfolásának következő fejezetében a Ponzi-sémával foglalkozunk, majd rátérünk arra, miért gondolják sokan, hogy a kriptovalutákat bűnözők használják. Utóbbi témát egy korábbi háttéranyagunkban már érintettük, kérjük, tekintsetek a mostanira egyfajta kiegészítőként, megerősítésként

Ezekre költenek legtöbbet a magyarok

Még a lengyelek, a csehek és a szlovákok is bátrabban költekeznek, mint a magyarok - derült ki a Publicis Groupe második éve futó régiós felméréséből*. A kutatás az egyik leggyakrabban vásárolt fogyasztói kategóriákat – köztük az édesség, az alkoholmentes ital, a gyógyszer, az állateledel és a kávé - vizsgálta, hogyan változnak az emberek fogyasztási szokásai a nehezedő gazdasági környezet hatására. A 4 országra kiterjedő, Magyarországot is magába foglaló felmérés kimutatta, hogy minden fogyasztási kategóriában a magyarok fogták vissza leginkább a költekezést az elmúlt negyedévben.

Így alakul a kriptojövedelmek, valamint a youtuberek és digitális nomádok adózása

Akárcsak 2017 óta minden évben, a NAV 2023-ban is elkészítette a 2022. évi jövedelmeket tartalmazó személyi jövedelemadó-bevallási tervezeteket. Mindez sokaknak jelent segítséget, hiszen a bevallási tervezetben a munkáltatóktól, kifizetőktől érkező jövedelmek megjelennek a megfelelő bevallási sorokon. Azonban a külföldről és nem kifizetőktől érkező, de Magyarországon adóköteles jövedelmet is szükséges bevallani, és az ehhez kapcsolódó magyar adó után is keletkezik befizetési kötelezettség május 22-ig. Ezeket pedig a NAV bevallási tervezete bizony nem tartalmazza. A részleteket Gyányi Tamás adószakértő, a WTS Klient senior partnere foglalta össze.

Vita a kriptovaluta létjogosultságáról. Podcast ajánló!

A műsorunkban a kriptovalutákról fogok beszélgetni két szakértővel. Egy kripto-szkeptikussal és egy kripto-evangelistával. Bár nagyon eltérő állásponton vannak számos kérdésben, de egyet biztosan megígérhetek: nagyon sok érdekességet, információt osztanak meg ahhoz, hogy a hallgatók maguk tudják eldönteni, milyen szerepe lesz az életünkben, a gazdaságunkban nem csak a kritpovalutáknak, hanem az ezek működésének hátterét adó blokkláncoknak.

1/32