Keresett szöveg: "gépi tanulás"

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

Kétarcú MI és kiberbűnözés-as-a-Service: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben

Napjainkban rendkívül lendületes technológiai fejlődésnek lehetünk szemtanúi, és ez különösen nagy hatással van a kiberbiztonság területére. Felgyorsult a macska-egér játék: a kiberbűnözők a legmodernebb eszközökkel és módszerekkel finomhangolják a tevékenységeiket a legújabb védelmi vonalak megkerüléséhez, ezért az IT-biztonsági vállalatok és szakértők folyamatosan fejlesztenek, hogy egy lépéssel a bűnözők előtt járhassanak. A Micro Focus szakértői szerint idén jelentős változásokat hoz a mesterséges intelligencia a támadók és a védekezők számára egyaránt, a kiberbűnözők például egyre könnyebben jutnak hozzá a rosszindulatú tevékenységeikhez szükséges eszközökhöz.

Lemarad, aki kimarad: mesterséges intelligencia nélkül versenyhátrányba kerülhetnek a cégek

A mesterséges intelligencia szédítő sebességgel formálja az életünket. Aki kimarad, valószínűleg lemarad. Azok a vállalatok, amelyek nem használják ki az MI-ben rejlő potenciált, hamar versenyhátrányba kerülhetnek. Miben verhetetlen és mire nem alkalmas korunk meghatározó technológiája? Hallucinál-e az MI és mire kell figyelnünk, ha vele dolgozunk? Tényleg elveszi-e a munkánkat és mit tehetünk ez ellen? A válaszokat ezúttal is közösen keresik a Bosch Magyarország Podcast legfrissebb adásának szakértő vendégei.

Csábító a mesterséges intelligencia, de ügyelni kell a jogokra

A mesterséges intelligencia vállalati alkalmazása rengeteg lehetőséget, de számos jogi buktatót is rejt – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda.

A távfelügyelet új dimenziója: Hogyan forradalmasítja a technológia a biztonsági rendszereket?

Az okosotthon-technológia fejlődése lehetővé teszi, hogy a lakásriasztók, tűzjelzők és kamerarendszerek integrálódjanak az otthoni életünkbe. Nem is annyira utópikus gondolat, hogy a közeljövőben a biztonsági rendszerek ne csak riasszanak, hanem képesek legyenek kommunikálni más smarthome eszközökkel is.

A sütik halálát hozza az AI fűtötte e-kereskedelem

Technológiai fejlődés szempontjából igen erős és egyben az AI évének tekinthetjük 2023-at. A Mesterséges Intelligencia (AI) mostanra elérkezett arra a pontra, hogy mindenki által használható és megérthető szolgáltatásként jelent meg a piacon. Legalább ennyire izgalmas volt a 2023-as év e-kereskedelmi szempontból is, és az idei sem ígérkezik kevésbé izgalmasnak vagy éppen könnyűnek.

2024-ben a kvantumszámítástechnika lehet az új mesterséges intelligencia

2023 kihívásokban és innovációkban gazdag év volt, jelentős változások zajlottak a technológiai környezetben. Sokak számára a tavalyi év a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás éve volt, robbanásszerűen nőtt például a ChatGPT és a BardAI platformok népszerűsége. A vállalatok világszerte elkezdték mérlegelni a hibrid és a távoli munkavégzés hosszú távú életképességét, foglalkoztak a távoli együttműködés, a produktivitás és a kiberbiztonság kérdéseivel. De vajon mit hoz 2024 a technológiában?

A mesterséges intelligencia 2024-ben tovább gyorsítja az online rendelések kézbesítését

A tervezési folyamatok és a rendelések számának, illetve jellemzőinek előrejelzésével, a környezetbarát, alternatív járművek integrálásának segítésével, valamint a dinamikus árképzés támogatása révén az árak konszolidációjával ad új lendületet a házhoz szállítások fejlődésének 2024-ben a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás. Az utolsó kilométeres kiszállításra specializálódott DODO szakértői szerint emellett tovább javíthatja idén az online rendelések kézbesítésének hatékonyságát a zónalogisztika terén a zónák AI-alapú meghatározása.

A CES 2024 kiállításon mutatja be a Samsung az „MI mindenkinek″ jövőképét

A Samsung a CES® 2024 kiállításon mutatta be mesterséges intelligenciára irányuló jövőképét, amelyben felvázolja, hogy a technológia miként teszi lehetővé, hogy a felhasználók az eszközeiket intuitívabb módon és kényelmesebben használhassák. A vállalat legfontosabb partnereivel együtt ismertette elképzeléseit a sajtókonferenciáján, hogy részletesen bemutassa a jövőkép hátterében álló technológiákat, valamint, hogy az új eszközök és szolgáltatások hogyan aknázzák ki a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket, és könnyítik meg a mindennapi életet.

A PwC a Harvey jogi mesterséges intelligencia bevezetésével utat nyit az AI-technológiának

A PwC globális hálózata 2023 márciusában jelentette be a Harvey-val történő együttműködést és a PwC tagvállalatai a helyi üzletágakban már megkezdték az eszköz alkalmazását. A PwC és a Harvey között létrejött globális stratégiai szövetség jól illeszkedik a PwC „A siker új képlete” globális stratégiájához, melynek lényege az emberi irányítással és fejlett technológia alkalmazásával kidolgozott megoldások biztosítása ügyfeleik számára.

2/37