Keresett szöveg: "digitalizáció"

Minden lépésedben ott az erő! - Jövő hét végén startol a 39. Telekom Vivicittá

A futás szerelmesei idén is közös mozgással üdvözlik a tavaszt, Budapestet, a versenyszezont, és ezúttal eredményeik is címlapra kerülhetnek. Április 20-án rajtol a 39. Telekom Vivicittá a Margitszigeten. A kétnapos esemény a mozgás öröme mellett ezúttal minden egyes résztvevőről külön-külön is szól, hiszen a mesterséges intelligencia segítségével névre szóló cikk készülhet róluk a magyar sportnapilap internetes felületére, mert a sport mellett mindenkire ráfér egy kis digitális tuning.

A digitális technológiák alkalmazása lehet a körforgásos gazdaságra való átállás fő mozgatórugója

Az eddig elsősorban a fenntarthatóság és a klímavédelem kontextusában értelmezett körforgásos gazdaság egyre inkább beépül a nemzetgazdaságok és a vállalkozások hatékonysági és versenyképességi megfontolásai közé, ami által kritikus jelentőségű tényezővé válik, hogy az érintett szereplők milyen mértékben alkalmazzák a digitális megoldásokat – derült ki a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Digitális Üzletága által 2023. év végén végzett kutatásból.

Innovatív projektekkel lehet ingyenesen pályázni a MaReSz EventTouch InkubátorHUB pályázatán

„Tűnjön ki innovatív projektjével az üzleti rendezvények világában!” mottóval hirdet ingyenes pályázati lehetőséget a Magyarországi Rendezvényszervezők- és Szolgáltatók Szövetsége (MaReSz). Olyan szervezetek és magánszemélyek pályázatát várják, amelyek/akik példaértékű innovatív megoldásokat kínálnak az üzleti rendezvényszektorban a fenntarthatóság, digitalizáció vagy humán erőforrás terén.

Mesterséges intelligencia a pénzintézeteknél: hogyan bankolunk AI-al?

A mesterséges intelligencia megkerülhetetlen, nem csak az ügyfeleket, de minden intézmény minden dolgozóját érinteni fogja - hangzott el a Deloitte Risk? Respond! podcast legújabb adásában. A mesterséges intelligencia pénzintézeti felhasználásairól, a kihívásokról, szabályozásról beszélt Dr. Barta Gergő a Deloitte vezető Mesterséges Intelligencia szakértője és a műsor házigazdája, Dr. Albert Lili, a Deloitte adatvédelmi és technológiai munkacsoportjának ügyvédje és Dr. Fáykiss Péter a Magyar Nemzeti Bank Digitalizációs Igazgatóság vezetője.

A jövő pénzügyi bűncselekménye már velünk van és mindannyiunkat megkárosít

Globális probléma a pénzügyi bűnözés, mely nem csak a közvetlen áldozatoknak okoz anyagi kárt, de jelentős társadalmi következményei is vannak. Ráadásul az erre épülő szervezett bűnözői csoportok egyre kifinomultabb módszereket alkalmaznak, felhasználják a technológia fejlődését, így lépéselőnybe kerülhetnek, ha nem cselekszik a világ időben.

Spór-sapi, Class bot, robokuka – ezekkel a digitális megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Vodafone Alapítvány Zöld kód pályázatának diák döntősei

A Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjében a legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

A Széchenyi István Egyetem oktatóit díjazták a rangos Év agrárembere díjátadón

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának oktatói értékes szakmai elismeréseket nyertek el az agrárium színe-javát felvonultató Év agrárembere díjátadón. Mindez egyszerre mutatja az intézmény hagyományos és új – a fenntarthatósághoz és az agrárdigitalizációhoz kapcsolódó – képzési-kutatási területeinek magas színvonalát.

„Az önbizalmam nem a sikerből, hanem az elvégzett munkából fakad”

Változó, hogy ki miben méri a sikert. Gangel Péter mértékegysége a bizalom. Ennek a sajátos mérőszámnak köszönheti, hogy meg tudott valósítani olyan tervet, amit a piacon addig senki. A Bizalmi Kör alapítójának és ügyvezetőjének van még egy nagyon fontos tudás a tarsolyában: egy olyan célorientált embernek, mint amilyen ő, az a legjobb lehetőség arra, hogy jól teljesítsen, ha nem másokkal, hanem a maga dolgával foglalkozik.

Saját AI-t kapnak a kis-és középvállalkozások

Végre a hazai kis-és középvállalkozások is haszonélvezői lehetnek az AI-forradalomnak: a fejlesztőkből, AI-szakértőkből, és reklámügynökségi szakemberekből álló Think AI csapata megtalálta annak a módját, hogyan teheti a vállalati folyamatok szerves részévé a mesterséges intelligenciát anélkül, hogy a kkv-knál bárkinek is promptolnia kellene hozzá.

Az egyedül élő idősebbek különösen kiszolgáltatottak az online veszélyekkel szemben

Az 50–79 éves magyarországi internetezők 97 százaléka napi rendszerességgel használja az internetet. Bár átlagosan mintegy két órát töltenek naponta az interneten, kevesen tartoznak a digitálisan felkészültek közé, ezért jobbára bizalmatlanok és kevésbé tudatosak – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Adatvezérelt Marketing Szövetség (DIMSZ) friss közös kutatásából.

2/149