Keresett szöveg: "digitalizáció"

Digitalizálódó építőipar: miért kell róla mindig jövőidőben beszélni?

Az ellátási láncok akadozása, a fizetésképtelen megrendelők és a megbízható munkások hiánya együtt rég nem látott kihívás elé állítják az építőipart.

Digitalizáció, erőforrás és szakemberhiány: ezek a belső ellenőrzés legnagyobb kihívásai

A Deloitte a Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezetével közösen 2017 után idén ismét online felmérést végzett a belső ellenőrzési osztályok működésével, állapotával és kihívásaival kapcsolatban. Az idei felmérésből kiderült: még mindig az automatizált adatelemzési eljárások alkalmazása jelenti a legnagyobb nehézséget, de az elismertség-elfogadás- és a támogató vállalati környezet hiánya is nehezíti a belső ellenőrök munkáját.

Magyarország a sereghajtók között a digitális fejlettséget mérő uniós index szerint

Az e-közigazgatási szolgáltatások növekvő igénybevételének köszönhetően Magyarország egy helyet előre lépett ugyan az uniós országok digitális teljesítményét mérő DESI Index rangsorában, de a 22. hely továbbra is nagyon súlyos elmaradást jelent az uniós átlagoktól szinte valamennyi dimenzióban. Továbbra is viszonylag jól teljesítünk a digitális (vezetékes és mobil) infrastruktúrában, ugyanakkor mind az állampolgárok digitális készségei, mind a vállalkozások digitális felkészültsége terén hatalmas a lemaradás.

Új megoldásokra van szükség a hazai cégek digitális stratégiájában

Hasítani fog a low-code technológia, jönnek a kiterjesztett IT-csapatok.

A bankok fejlesztőcégekké válnak

Milyen fontosabb trendek figyelhetőek meg a bankok digitalizációjában? Hogyan fog kinézni a jövő bankja és milyen kompetenciákra lesz szüksége a jövő bankárának? És eltűnnek-e teljesen a bankfiókok? Többek között ezekről beszélt az Erste két szakértője Szögi Ágnes, a bank digitális csatornákért felelős vezetője és Zsömle Balázs, senior digitális termékmenedzser a Logiscool Exclusive legújabb adásában.

A CIB Bank a Kyndryl segítségével modernizál

A CIB Bank Zrt., Magyarország egyik legnagyobb bankja, hároméves technológiai szolgáltatási megállapodást kötött a Kyndryl-lel, a világ legnagyobb informatikai infrastruktúra-szolgáltatójával. A megállapodás célja a hitelezési munkafolyamatok és az ezek alapjául szolgáló platform korszerűsítése és működtetése.

CAT-M technológián alapuló vitorlás nyomkövető megoldást mutatott be a Vodafone és a MobileGap

A megoldás új távlatokat nyithat a vitorlázás, majd hosszú távon egyéb verseny- és tömegsportok támogatása terén is.

Pályázz mobilra, tabletre, laptopra vagy szoftverekre!

Digitális Felzárkóztatási Alap: rászorulók és támogatók jelentkezését is várják.

Tehetséges zenekarokat karol fel Majka, a Margaret Island és a Punnany Massif

Ingyenes koncertekkel indul a Yettel Stage zenei platform

1/105