Keresett szöveg: "deepfake"

A szintetikus médiától az etikus csetbotokig: így zajlik az ember újradefiniálása a mesterséges intelligencia segítségével

Ha valaki úgy érzi, hogy irányítani, manipulálni akarják, az általában ellenállást szül – egy felnőttnél ugyanúgy, mint a gyerekek esetében. Egy új technológiával történő találkozáskor az emberek egyik első reakciója általában a bizalmatlanság, a bizonytalanság vagy akár a félelem, ami teljesen jogos – de a történet nem ér itt véget. Fehér Katalin újmédia és társadalmi-kulturális MI kutatót kérdeztük.

Gyorsan fejlődnek a deepfake-videók

Az utóbbi napokban két olyan videós manipuláció is tarolt az interneten, ami miatt újra érdemes beszélni a digitális megszemélyesítésről, és annak a veszélyeiről.

Nők ezreiről került fel manipulált meztelen kép az internetre

Legalább százezer olyan kép lehet az interneten, amin olyan nők láthatóak meztelenül, akikről soha nem készült ilyen fotó

Mik a FaceApp mizéria tanulságai?

Talán ne hülyüljünk felhőtlenül, csak mert esetleg orosz troll lesz belőlünk? Ugyan már!

Mik a FaceApp mizéria tanulságai?

Talán ne hülyüljünk felhőtlenül, csak mert esetleg orosz troll lesz belőlünk? Ugyan már!

A pornótól a Trónok harcáig – a deepfake-el száguldunk az igazság utáni világba

Még meg lehet csípni a deepfake-et, még...

A pornótól a Trónok harcáig – a deepfake-et a politika is imádja

Folytatásos cikkünkben kitérünk arra is, hogy a mostani öregedős őrületet is ugyanaz a Google motor hajtja, mint a karaktergyilkosságokra is jó videókat.

A pornótól a Trónok harcáig – mutatjuk a deepfake videók hosszú menetelését

Barack Obama, Mark Zuckerberg, Gal Gadot és még sokan mások. Egyesek pedig már a választásokat féltik a deepfake videóktól. Nézzük, miről is van szó!

Lecsap a világ negyedik legnagyobb weboldala

A Redditnél kitiltanak minden illegális adásvételek lebonyolítására szakosodott alcsoportot.

Nem gyerekjáték! Deepfake videók hatása az influencer marketingre.

Vajon még képesek vagyunk megkülönböztetni egy hírességről készült valódi videót egy olyantól, amely csak utánozza a külsejét, beszédét, testbeszédét? Már az álhírek (fake news), vagy éppen az álprofilok is alaposan megkérdőjelezték az online média forrásainak megbízhatóságát. A mesterséges intelligenciával manipulált videók (deepfake) terjedésével pedig már alig tudjuk eldönteni, kinek és minek hihetünk. Mit jelent a deepfake technológia, mire alkalmas és mire nem? Hogyan írja át az influencer marketing játékszabályait?

2/2