Keresett szöveg: "deepfake"

Kiberbűnözés mesterséges intelligenciával

Dinamikusan nő Magyarországon is a kiberbűnözés, még a valós eseteknek csak egy részét jelző rendőrségi statisztikák szerint is.

Mesterséges intelligenciával raboltak 11 milliárd forintot a bankból

Az Egyesült Arab Emírségekben távolról vertek át egy banki alkalmazottat, a műveletben pedig egy szoftvernek is szerepe volt: leutánozta a fiókvezető hangját.

Reklámokban láthatjuk viszont arcunkat?

Ha egy kis plusz bevételre szeretnénk szert tenni, elegendő, ha arcunkat adjuk azokhoz a hirdetésekhez, melyekben egy algoritmus által reklámszínésszé avanzsálhatunk.

A szintetikus médiától az etikus csetbotokig: így zajlik az ember újradefiniálása a mesterséges intelligencia segítségével

Ha valaki úgy érzi, hogy irányítani, manipulálni akarják, az általában ellenállást szül – egy felnőttnél ugyanúgy, mint a gyerekek esetében. Egy új technológiával történő találkozáskor az emberek egyik első reakciója általában a bizalmatlanság, a bizonytalanság vagy akár a félelem, ami teljesen jogos – de a történet nem ér itt véget. Fehér Katalin újmédia és társadalmi-kulturális MI kutatót kérdeztük.

Gyorsan fejlődnek a deepfake-videók

Az utóbbi napokban két olyan videós manipuláció is tarolt az interneten, ami miatt újra érdemes beszélni a digitális megszemélyesítésről, és annak a veszélyeiről.

Nők ezreiről került fel manipulált meztelen kép az internetre

Legalább százezer olyan kép lehet az interneten, amin olyan nők láthatóak meztelenül, akikről soha nem készült ilyen fotó

Mik a FaceApp mizéria tanulságai?

Talán ne hülyüljünk felhőtlenül, csak mert esetleg orosz troll lesz belőlünk? Ugyan már!

Mik a FaceApp mizéria tanulságai?

Talán ne hülyüljünk felhőtlenül, csak mert esetleg orosz troll lesz belőlünk? Ugyan már!

A pornótól a Trónok harcáig – a deepfake-el száguldunk az igazság utáni világba

Még meg lehet csípni a deepfake-et, még...

A pornótól a Trónok harcáig – a deepfake-et a politika is imádja

Folytatásos cikkünkben kitérünk arra is, hogy a mostani öregedős őrületet is ugyanaz a Google motor hajtja, mint a karaktergyilkosságokra is jó videókat.

1/2