Keresett szöveg: "covid-19"

Minket a fikciók tartanak össze!

A máz, a külsőség a mesterséges intelligencia korában sem alakul át. Sőt, egyre fontosabb lesz, hogyan tudjuk nem csak az embereknek, hanem az algoritmusoknak is eladni magunkat és portékánkat. Összefoglaló az Internet Hungary konferencia nyitóelőadásáról.

4 elképesztő Guinness rekord az internet világából

1951-ben Sir Hugh Beaver, a Guinness Sörfőzde akkori igazgatójának egy vadászat alkalmával ötlött eszébe a Guinness Rekordok Könyvének gondolata. Az ötlet végül 1995 augusztusában vált valósággá, amikor megjelent a gyűjtemény első kiadása. A nagysikerű könyv, melyben az emberi teljesítőképesség vagy a természet szélsőségeiként létrejött rekordokat sorakoztatnak fel, azóta is -néhány kihagyással – minden évben megjelenik frissített adatokkal. A szinte végtelen mennyiségű eredményből lássunk néhány fantasztikus vagy éppen számunkra furcsának tűnő rekordot a technológia és az internet világából.

Erre a tíz e-kereskedelmi kihívásra így érdemes most odafigyelni

A némileg enyhülni látszó világgazdasági válság és inflációs nyomás ellenére a kiskereskedelem globálisan is hatalmas kihívásokkal néz szembe. Mit tehetünk e-kereskedőként, hogy a mindenhol érezhető visszaesés ellenére továbbra is számunkra megfelelően alakuljon az idei év még hátralévő része? Összegyűjtöttük a Top10 e-kereskedelmi kihívást, amelyek végiggondolására még van időnk, mielőtt berobbanna az idei karácsonyi szezon.

Egészség! Az értékét kell kommunikálni! Interjú dr. Katona Norberttel és dr. Szabó Ritával, a Marketing- és PR-tevékenység az egészségügyben című könyv szerzőivel.

Az egészségügyi marketing- és PR társadalmi feladatköre egyre növekszik, alkalmazásuk elengedhetetlen a célok megvalósításához.

Mesterséges intelligencia az olimpián - a sport és az adatok elválaszthatatlansága

Akár a frontvonalról, a sportolók edzők és sportbírók, akár az oldalvonalról, a hírközvetítés, a reklámok és sportrajongók szemszögéből nézzük, a mesterséges intelligencia jelenléte a 2020-as olimpiai játékokon örökre megváltoztatta a versenyeken való részvétel, a versenyek megtekintésének, szervezésének és üzleti hasznosításának módjait. A Deloitte kutatása szerint a sportelemzés piaca 2023-ban várhatóan eléri a közel 4 milliárd dollárt, ahogy a sportolók teljesítményének növelése és a nézőkkel való kapcsolattartás érdekében az adatokat hasznosítják az érdekeltek.

A jövő munkaerőpiacát a transzverzális kompetenciák határozzák meg

A világban végbemenő technológiai fordulat, a digitalizáció és automatizáció lendületes térhódítása, a demográfiai változások, a COVID-19 pandémia, illetve az e jelenségekkel összefüggésben is egyre inkább elterjedő rugalmas és atipikus foglalkoztatási formák alapjaiban változtatják meg a munkavégzés jövőbeni formáit. E változások hatására (is) az érintett munkaerőpiaci elvárások közül egyre hangsúlyosabb helyet kapnak az ún. transzverzális készségek, olyan kompetenciák (pl. önálló tanulásra való képesség, együttműködés, kritikus gondolkodás, digitális kompetenciák stb.), amelyek lehetővé teszik a munka változó világához történő gyors és rugalmas alkalmazkodást.

Globális szórakoztató- és médiaipar: fókuszban a digitalizáció és a reklámbevételek

Szakértői várakozások szerint a szórakoztató- és médiaipari bevételek globálisan folyamatosan növekvő tendenciát mutatnak 2027-ig. A növekedési ütem azonban lassulni fog a következő években – mutat rá a PwC elemzése. A tanulmány olyan iparág képét vetíti előre, amely minden aspektusában egyre digitalizáltabbá válik, és melyben a jövedelemtermelő képesség szempontjából a reklámbevételekre egyre jelentősebb szerep hárul majd a jövőben.

A technológia vezetőkből lesznek a jövő vezérigazgatói

Hogyan fejlődött a technológiai vezető szerepe és milyen kompetenciákra építhet a jelenlegi környezetben? - a Deloitte 2023-as globális technológiai vezetői tanulmánya (Deloitte’s 2023 Global Technology Leadership Study) ezt a kérdést vizsgálta meg. A tanulmány többek között megállapította, hogy európai viszonylatban Magyarországon a legmagasabb az kinevezett adatkezelési igazgatóval (Chief Data Officer) rendelkező nagyvállalatok aránya.

Rohamosan nő a Keletről bevándorló munkaerő aránya Magyarországon

Az utóbbi években Magyarországon egyre jelentősebb mértékben növekszik a külföldi, főleg keleti régiókból érkező munkavállalók száma. Ez a tendencia különösen észrevehető a szállítmányozási szektorban és logisztikában, ahol egyre gyakoribb jelenség, hogy külföldi vendégmunkás integet le a kamionról. A külföldi munkaerő beáramlása számos előnnyel és hátránnyal jár együtt, ugyanakkor új lehetőségeket is teremt az iparág számára.

Új podcast műsorban debütál Gundel Takács Gábor

Magyarországon az egyik legnagyobb tévhit az, hogy a vállalkozónak mindent egyedül kell csinálnia. Ez azonban az üzleti világ szakértői szerint nem igaz, az együttműködő üzleti közösségek tagjai ugyanis támogatják, inspirálják és fejlesztik egymást. Ennek szellemében jött létre az egyik legdinamikusabban fejlődő hazai üzleti és vállalkozói közösség podcast csatornája.

2/34