Keresett szöveg: "coach"

Gyermekeket segítő civil szervezetek sikeres működését támogatja a KPMG anyagilag és szakmai tanácsadással

Kihirdették a KPMG 15. éve futó Felelős Társadalomért Programjának nyerteseit, akik pro bono tanácsadást, valamint a korábbi években meghirdetett támogatást megtriplázva, 3-3 millió forintos működésre fordítható pénzügyi segítséget és informatikai eszközöket kapnak. A pályázattal a KPMG az egészségügy, az oktatás, a sokszínűség, a környezeti fenntarthatóság területén működő közhasznú szervezetek fenntartható, hatékony és átlátható működéséhez ad támogatást. A három nyertes mindegyike a gyermekeket helyezi tevékenysége központjába.

Semmiből született csodák - A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén is színes programmal várja az informatika iránt érdeklődő középiskolás lányokat.

Multikolor – Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken

A Paloznaki Jazzpiknik idén is a balatoni nyár egyik legnagyobb várományosa: augusztus 1-jén két díva, Izo FitzRoy és Anastacia nyitja a háromnapos pikniket, 2-án a funky koronázatlan királya, a The Brand New Heavies lép fel, majd Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese Spandau slágereket idéz, végül a Kraak & Smaak koncertjével zárul az este. Augusztus 3-án a holland popformáció, a Son Mieux lép fel, majd a Morcheeba ad holdfényes koncertet a szőlőhegy oldalában, záróakkordként az MF Robots hangjai búcsúztatják a 12. Paloznaki Jazzpikniket.

Épül a Net-Coach-közösség – Hatalmas érdeklődés mellett indult az NMHH és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola felnőttképzési programja

A gyermekek és a fiatalok médiatudatosságának előmozdítása, valamint védelmük erősítése az online térben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) közös törekvése. Április 5-én ebből a célból indult a két intézmény kezdeményezése: a Net-Coach ösztöndíjas felnőttképzési program.

A Morgan Stanley támogatásával indít mentorprogramot az Egyenlítő Alapítvány

Az Egyenlítő Alapítvány 2024-ben harmadik alkalommal hirdeti meg mentorprogramját, melynek stabil tudást és keretrendszert biztosító 7 hónapos folyamata lehetőséget ad mind a csatlakozó Mentorok, mind pedig a Mentoráltak részére, hogy ebben, a professzionális eseményekkel fűszerezett, kiemelkedő programban közösen fejlődjenek.

„Az oktatás az egyik legfontosabb eszközünk a jövő generációinak támogatásában”

Mindenkinek akad az életében olyan helyzet, amikor meggyűlik a baja a matematikával, bosszús pillanatokat okozva. Az iskolapadban ezek az érzések hatványozottan érvényesülnek, főleg egy feszültséggel teli időszakban a gimnáziumi felvételi vagy az érettségi előtt. Vannak azonban olyan módszerek, amelyekkel megkönnyíthető, sőt akár meg is szerettethető a diákokkal a “matekos mumus”. Gódor Zolával, a Rapid Matek egyik alapítójával beszélgettem.

A kihívások közepette is még mindig a bootcamp-es junior fejlesztőké a jövő

Az utóbbi hónapokban több baljós hangulatú hír is felütötte a fejét az IT piaccal kapcsolatban. Pár hónapja bezárt az ország egyik legismertebb programozó bootcampje, nemrég pedig egy jelentősebb online programozóiskola is csődöt mondott. Az enyhe visszaesés más iparágak mellett az IT világát is elérte, ám ez nem azt jelenti, hogy a kódiskolák már túllennének a fénykorukon. Sőt!

Női szakemberekkel mutat példát a fiataloknak az IVSZ és a WiTH

Március 20-án délután második alkalommal adták át az IVSZ - Digitális Vállalkozások Szövetsége és a Women in Technology Hungary Egyesület (WiTH) együttműködésében meghirdetett 40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén pályázat díjait. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán megrendezett gálán négy kategóriában hirdettek nyertest, továbbá a szakmai zsűri egy olyan különdíjat is átadott, amellyel minden évben egy, a szakterületén kiemelkedően teljesítő pedagógus munkáját ismerik el.

Átvették kinevezési okiratukat a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal új tagjai

Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke kinevezte a tíz éve működő Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal új tagjait. Az NMHH elnökének tanácsadó testületeként működő kerekasztal állásfoglalásokat, ajánlásokat dolgoz ki a gyermekbarát internetezés elterjesztésére, célja emellett a gyerekek és szüleik médiatudatosságának növelése.

Karrierváltás programozóvá: továbbra is keresettek a junior fejlesztők

Az utóbbi hónapokban több baljós hangulatú hír is felütötte a fejét az IT piaccal kapcsolatban. Pár hónapja bezárt az ország egyik legismertebb programozó bootcampje, nemrég pedig egy jelentősebb online programozóiskola is csődöt mondott. Az enyhe visszaesés más iparágak mellett az IT világát is elérte, ám ez nem azt jelenti, hogy a kódiskolák már túllennének a fénykorukon. Sőt!

1/32