Keresett szöveg: "algoritmus"

A digitálisból a mesterséges intelligencia korszakába lép az audit a KPMG szerint

Valódi forradalmat indít a pénzügyi jelentéstétel és a könyvvizsgálat területén a mesterséges intelligencia. A vállalatok csaknem háromnegyede valamilyen szinten már most is alkalmazza ezt pénzügyi beszámolói elkészítéséhez, és ez három éven belül 99 százalékra emelkedik majd – állapítja meg új kutatásában a KPMG.

″Túl kell lépnünk a versenyképes fizetés ígéretén, vagy a Z-generáció páros lábbal rúgja ránk az ajtót″

A fiatalabb generációkat megnyerő új munkaerőpiaci stratégiák fontosságát hangsúlyozta Mekkora hazugság már a versenyképes fizetés című előadásán Balog Adrienn, a Vermis Production digitális ügynökség ügyfélszolgálati igazgatója az idei Digital-Media Hungary konferencián, április 24-én. A szakember szerint régimódi hívószavakkal próbálunk új munkaerőt toborozni, ám ez a Z-generáció számára már nem lesz elég, ha pedig nem változtatunk, hatalmas problémákkal nézünk majd szembe a humán erőforrás terén.

NMHH-kutatás: egyre szívesebben hallgatunk magyar előadókat

Miley Cyrus és Taylor Swift slágerei hazánkban is az élen álltak 2023-ban, a magyarok azonban mégsem világsztárok, hanem egyre inkább saját énekeseik dalait hallgatják online. Egyebek között ezt állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss, zenehallgatási szokásainkat és a legnépszerűbb szerzemények dalszövegeit elemző kutatása, amely a YouTube és a Spotify tavalyi toplistáit vette górcső alá, és vetette össze a hazai rádiók toplistáival.

Az állkapocs mozgását és a környezeti zajszintet is elemzi az LG új, grafénnel készült TONE Free fülhallgatója

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb TONE Free fülhallgatóját, amelyet a lenyűgöző hangzás jegyében terveztek. Az új T90S modellt grafén, azaz egyetlen atom vastagságú grafitréteg felhasználásával alkották meg, amellyel az eszköz a korábbinál kényelmesebb illeszkedést kínál.

Az LG új kampánya megtanít arra, hogyan nevelhetjük a hírfolyamaink algoritmusait

Az LG Electronics (LG) elindította Optimism your feed nevű globális kampányát. Az akció elsődleges célja, hogy pozitív és inspiráló tartalmak közzétételére ösztönözze a felhasználókat, és ezáltal egy optimistább hangulatot teremtsen a közösségimédia-platformokon.

Gulyás Marci a Partizán működéséről: “Az indulat is munkaeszköz”

Egyedül ült az albérletében és egy GoPro-kamerába beszélt - így kezdődött Gulyás Marci karrierje 2015 nyarán. A harmadik videótól már segítséget is kapott egy osztálytársa személyében, nem sokára pedig egy grafikus is csatlakozott hozzá. Mára a Partizán 70 fő körüli stábbal működik, és megkerülhetetlen, sőt korszakalkotó médiummá vált a magyar nyilvánosságban. Gulyás Marcival Szily Nóra beszélgetett a 29. Digital-Media Hungary konferencián a módszertanáról és a hitvallásáról, valamint a Partizán jelenlegi működéséről is.

Divat a négyzeten: már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája, a WATCH FIT 3

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

Drámai változás a Google Hírekben: Nem vehető fel több kiadvány

2024. április 25. napjától drámai változás lépett életbe a weboldal tulajdonosok számára. Az eddig megszokott módon már többé nem vehető fel új kiadvány a Google Hírek kiadói központba (a Google Publisher Center-be).

Bárki megcsinálhatja saját magát!

Ma bárki lehet influenszer Magyarországon, de az ehhez vezető út egyáltalán nem könnyű. Mindenki egy adott ″kis motyóval″ indul otthonról, amit szülei és környezete formált. Ez nem elegendő a sikerhez; új kompetenciák kellenek – derült ki KAP előadásából a 29. Digital-Media Hungary konferencián.

Mesterséges intelligencia zöldíti a vállalati IT-t

Melyik részleg teszi a legtöbbet a fenntarthatóságért egy cégen belül? Egy friss, globális kutatás szerint a legnagyobb arányban az informatikai osztályok foglalkoznak ezzel a területtel. Ám sok helyen még csak az első lépéseket tették meg, és kezdeti szakaszban járnak a kitűzött célok megvalósításában, mivel problémákat okoz a megfelelő eszközök és a szaktudás hiánya. A Micro Focus szakértői szerint az intelligens, automatizált megoldások és a mesterséges intelligencia segítenek áthidalni ezt a szakadékot, például azzal, hogy megkeresik a legtöbb energiát fogyasztó területeket, és optimalizálják az energia felhasználását.

1/96