Vita a kriptovaluta létjogosultságáról. Podcastajánló!

Vita a kriptovaluta létjogosultságáról. Podcastajánló!
A műsorunkban a kriptovalutákról fogok beszélgetni két szakértővel. Egy kripto-szkeptikussal és egy kripto-evangelistával. Bár nagyon eltérő állásponton vannak számos kérdésben, de egyet biztosan megígérhetek: nagyon sok érdekességet, információt osztanak meg ahhoz, hogy a hallgatók maguk tudják eldönteni, milyen szerepe lesz az életünkben, a gazdaságunkban nem csak a kritpovalutáknak, hanem az ezek működésének hátterét adó blokkláncoknak.

A pénzügyi összeomlást, válságot vagy éppen botrányokat sokan a kripto valuták felől várták, mégis a hagyományos bankrendszerből indult útnak a legújabb bedőlési hullám. A tech-gazdaság epicentráumban, a Szilícium-völgyben és a pénzügyi titkok szakavatott őrzőinél, Svájcban is komoly gondba kerültek igen nagy bankok. Ez pedig jóval jelentősebben megrázta a világ gazdasági rendszerét, mint a kriptotőzsdék körüli tavalyi botrányok, vagy éppen a Bitcoin és társainak szélsőségen hullámzó árfolyama. Jogos kérdés, hogy akkor a bankoktól vagy a kriptóktól féljünk jobban, melyikben lehet megbízni?

A vendégeim Bucsky Péter gazdasági újságíró, kripto-szkeptikus, és Pataki Gábor kripto-evangélista, befektető, a CoinBroker.hu és a ProfitManager.io alapítója. Arra kértem őket, hogy az alapoktól kezdve foglalják össze, hogy mik is tulajdonképpen a kriptovaluták, miért vannak ezek nagy hatással az élrtünkre még akkor is, ha soha nem vásároltunk, használtuk őket.

PLAY gomb itt: KLIKK

Beágyazott:

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Csermely Ákos

Producer, konferenciaszervező, álmodozó.Életpálya évszámokban, utána meg a sztori1981–1996 Magyar Televízió (Külpolitikai Főszerkesztőség, TV2, Kisebbségi és Határontúli Szerkesztőség) 1990–1996 …