Művészeti alapoktól az NFT értelméig. Podcast

Művészeti alapoktól az NFT értelméig. Podcast
A Reboot Hungary podcast vendége ezúttal Gajzágó György, a Kortárs Műgyűjtő Akadémia alapító igazgatója. 
Adásunkban a művészet és a kortárs művészet alapjainak megfogalmazásától indulunk el, majd a virtuális téren át eljutunk a blokkláncok megismerésén keresztül egészen az NFT-k bemutatásáig, működésüktől a hasznosításig.

Gajzágó György, a Kortárs Műgyűjtő Akadémia alapító igazgatója.

Felvezető:
A gazdaság az emberi gondolkodóképesség terméke. Egyfajta alkotói munka.
Hogy miképpen gondolkodunk, az a kulturáltságunkon is múlik, hogy Gajzágó Györgyöt idézzem: “Nem a gazdaságra épül a kultúra, hanem a kultúrára a gazdaság.”
A kultúra építőkockái pedig többek közt a művészet, és benne a kortárs művészet is.

A kultúra kibeszélő. Kultúránkról, szellemiségünkről, de az egész mivoltunkról akkor is beszél ha van, és akkor is, ha nincs. A kultúra beszél és mesél, vagy fecseg rólunk.

Adásunkban a művészet és a kortárs művészet alapjainak megfogalmazásától indulunk el, majd a virtuális téren át eljutunk a blokkláncok megismerésén keresztül egészen az NFT-ék bemutatásáig, működésüktől a hasznosításig.

Ezt az adást az elsőnek terveztem e témában, alapozásnak szánom amelynek ezt a címet adtam: Művészeti alapoktól az NFT értelméig. 

Tartsanak velünk!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Csermely Ákos

Producer, konferenciaszervező, álmodozó.Életpálya évszámokban, utána meg a sztori1981–1996 Magyar Televízió (Külpolitikai Főszerkesztőség, TV2, Kisebbségi és Határontúli Szerkesztőség) 1990–1996 …Kapcsolódó előadó: Gajzágó György