Keressük a jövő példaképeit: Ilyen az ember, ilyenek vagyunk!

Keressük a jövő példaképeit: Ilyen az ember, ilyenek vagyunk!
Egy újabb tehetséges Z-generációs fiatallal, a 23 éves Endrédy Balázzsal beszélgetek, az emberről, a pszichológiáról és a filozófia szükségességéről.

Balázs, alapdiplomáit pszichológiából és italianisztikából szerezte, jelenleg pedig mesterképzés keretében pszichológiai és filozófiai tanulmányokat folytat, valamint már kutatásokban is részt vesz, előadásokat tart.

PLAY GOMB

Az interjú során a pszichológia és a filozófia tudományától eljutunk egészen a mesterséges intelligenciáig.

De közben, - többek között - megtudjuk, hogy mi a narratív pszichológia, ami a HR-es munkában is komoly segítség lehet. Vagy miért győz le a hedonizmus minket és rossz-e ez egyáltalán? Szó lesz arról is, hogy a lelki levetkőzés a munkahelyen valóban a cs apatépítést szolgálja?

Versinyin mondja Csehov, Három nővér című darabjában: „Hát, ha nem adnak teát, legalább filozofáljunk.”

Nos, mi nem azért filozofáltunk a beszélgetés során, mert vizet ittunk, hanem többek között azért, hogy magyarázatot kapjunk arra, miért nem lesz soha a mesterséges intelligencia azonos az emberrel. Balázst hallgatva megtapasztalják majd, hogy a filozófia nem egy poros, unalmas tudomány, hanem izgalmas, aktuális, és modern.

Jó hallgatózást kívánok az Ilyen az ember, ilyenek vagyunk mi című beszélgetésünkhöz!

Figyelem! Digital-Media Hungary 2 napos esemény
teljes program PDF.
formátumban innen tölthető le: KLIKK
– csak a második nap PDF. formátumban innen tölthető le: KLIKK
– A két napos konferencia ún. műsortükre innen tölthető le: KLIKK

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Csermely Ákos

Producer, konferenciaszervező, álmodozó.Életpálya évszámokban, utána meg a sztori1981–1996 Magyar Televízió (Külpolitikai Főszerkesztőség, TV2, Kisebbségi és Határontúli Szerkesztőség) 1990–1996 …