Digital Hungary interjúcsokor - 3. rész

Digital Hungary interjúcsokor - 3. rész
Összeállításunkban ezúttal szó lesz a most induló VeszprémFesztről, mivel a fesztivál főszervezője, Mészáros Zoltán nem hisz a hibrid-bulikban. Sárik Péter zongoraművészt is kérdeztük az átalakuló zenehallgatási szokásokról, a zenemegosztó szolgáltatók térnyeréséről és természetesen a Kékszakáll jazzoperáról, az év egyik legnagyobb zenei szenzációjáról. Megtudhatjuk, mi történik a személyes tanácsadások alatt és bár a 2020-as év soha nem látott mértékben rángatta meg a turizmus szektort, vannak jó megoldások a lenullázott piac talpra állítására.

A streaming világ erősödésével egyre nagyobb értéke van a minőségi tartalmaknak. Litkai Gergellyel, a Dumaszínház produkciós vezetőjével és tulajdonosával arról beszélgettünk, hogy miért nem éri meg a YouTube-ra építeni a digitális jelenlétet, miért érdemes saját médiát fejleszteni. Választ kaphatunk arra is, hogy akkr is lesz-e igény az előadások digitális közvetítésére, ha már elmúlik a járvány. Megtudhatjuk, hogyan lehet a kényszerből előnyt kovácsolni.

Te hogy képzeled el a személyes tanácsadás dinamikáját? Senkinek nem mondja meg, hogy mit csináljon, nyílt lapokkal játszik, miközben segít végigmenni egy közös és számára is tanulságos intellektuális úton. Iglódi Csabával, a Your Way Consulting alapítójával beszélgettünk a fontos ráeszmélésekben végződő belső folyamatokról, váltáshelyzetekről, kiégésről és Esterházy Péterről. Vajon egy bátor karrierlépés is közelebb vihet a válaszhoz olyan alapvető kérdésekre, hogy ki vagyok én, mi tesz elégedetté, miben mérem az eredményességet? Iglódi Csaba szerint a vezetői tanácsadás egy bizalmi történet, ahol nincsenek rutinszerű válaszok.

A koronavírus jó volt a vészforgatókönyvek tesztelésére. A kockázat még mindig nagy, de már biztos, hogy sok más fesztivállal ellentétben, idén lesz lesz VeszprémFest. A főszervező, Mészáros Zoltán nem hisz a hibrid-bulikban, ráadásul szerinte a zenei világ digitalizációja csak tovább erősítette az offline koncertek jelentőségét. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az élő közvetítés nem lenne jó megoldás, amíg teljesen megnyugszanak a kedélyek? Online is megtanultak bulizni a fiatalok, vagy hogy az idősebbek is kényetlenek lettek szörfözni a neten, ha kultúrára vágytak? Ez nem bolygatta fel a piacot? A digitalizáció már évekkel ezelőtt felforgatta a zenei világot – Az élőzésbe lökte a sztárokat a net.

A Kékszakáll jazzopera az év egyik legnagyobb zenei szenzációjának ígérkezik most augusztusban, de a hangfelvételek már elkészültek. Az egyedülállóan merész vállalkozás mögötti mozgatórugókról, Bartók és a digitális nemzedék viszonyáról Sárik Péter zongoraművészt kérdeztük. Az őszinte interjúban elmondja, mit gondol az átalakuló zenehallgatási szokásokról, hogy állsz hozzá a zenemegosztó szolgáltatók térnyeréséhez? Lehet egyáltalán még a koncerteken kívül is pénz keresni zenéből? A Sárik Péter Trió mindenesetre új helyekre és új fülekbe vinnék el Bartók zenéjét.

A Covid-válság a turizmus az élelmesebb és kreatívan gondolkodó szereplőinek óriási lehetőséget adott arra, hogy újra gondolják a megkövesedett üzleti modelleket és az új világra szabva, új megoldásokkal előzhessenek a feléledő piacon. A 2020-as év soha nem látott mértékben rángatta meg a szektort; nem csupán az utazni vágyók szokásaiban, a desztinációkban és az élményteremtésben, de a third party cookie-k kivezetésével az online marketing területén is gondolkodásmód-váltásra készteti a piaci szereplőket. Közvetlenül, de a sorok között is mutatunk lehetséges ötleteket és fejlődési irányokat. Szigetvári Józseffel, a szállás.hu alapító ügyvezetőjével beszélgettünk a turizmus a covid után: vannak jó megoldások egy lenullázott piac talpra állítására.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!