Az értékek internete. Podcast beszélgetés

Az értékek internete. Podcast beszélgetés
A Reboot Hungary podcast keretein belül havonta visszatérően foglalkozunk a blokkláncokkal és az általa nyújtott lehetőségekkel, mint például a kriptópénzek, az NFT-ék, majd a web3 és a metaverzum lehetőségeivel. 


Az ipari forradalom óta az emberi társadalomra talán soha ilyen erőteljes befolyásoló nem volt mint a mostani technológiai fejlődések összessége.
Nem véletlenül hangzik el oly sokszor mostanában a diszruptivítás fogalma.
A nagy ipari forradalom majd 80 évig tartott. Gyorsulunk. A mostani forradalmi változásokhoz már a tizedére sem lesz szükség.
Meg kell ismernünk és tanulnunk a megváltoztathatatlan átalakulás lehetőségeit, hogy egy esetleges értetlenségből véletlenül se egy ostoba “géprombolás “ vessen véget.

Blokklánc, web3, kriptók, NFT-ék, smartszerződések, decentralizált világ.
Barátkozzunk e fogalmakkal.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján bátran elmondhatjuk, manapság mindennek alapja a licitálás lett.
Ajánlók, hirdetői és kereskedői rendszerek mind- mind , mint a tőzsdei működésekhez hasonlóan, a licitálásokra épülnek, amelyeket algoritmus alapú automatizált rendszerek irányítanak. Tehát ez alapján kereskedünk, ajánlunk, kommunikálunk és árazunk.

Éppen ezért meg kell tehát tanulnunk vagy legalábbis meg kell értenünk a tőzsdék és a tőzsdézés lelkét, a licitálások taktikáját, az algoritmusok lelkivilágát!

És itt érnek össze a dolgok: 
Blokklánc és okosszerződések, licitálások, tőzsdézés, kriptopénzek és NFT-ék.

A Reboot Hungary podcast mostani részeiben, Pataki Gáborral a coinbroker.hu alapítójával a blokklánc működését, jövőjét, gazdasági modelljeit szeretnénk bemutatni, melynek szerves részét képezik a kriptovaluták is.

Beszélgetünk és a gyakorlatban befektetünk, tőzsdézünk is, valamint azt is megvizsgáljuk, mit jelentenek a blokkláncok segítségével létrehozható okosszerződések, hogyan tudjuk majd érdekeink szolgálatába állítani azokat. 


Bebizonyítjuk, hogy a bizalom kérdésének megfogalmazása a blokklánc és az okos szerződések segítségével más értelmet kap. 

Ahhoz, hogy ezeket a blokklánc, web3 alapú rendszereket megértsük, bizony az alapokra is szükségünk lesz.
Éppen ezért minden adásunk első részében beszélgetünk majd a pénz keletkezéséről, a befektetések és a tőzsdék kialakulásáról fejlődéséről és működéséről.

Azonban szeretnék előre jelezni pár dolgot, főleg a tőzsdézéshez, az alkukhoz és kriptovalutákhoz kapcsolódóan:

1. Nem tanítunk spekulálni. (A spekulációk mindig a gyors meggazdagodást ígérik. De mi ezt nem tesszük. 
Hallgassunk a józan eszünkre, és a megérzésekét hagyjuk a lelkivilágunkra.

2. Csodák már pedig nincsenek, mindig hagyjunk teret a kétkedésnek, még a tőzsdézésben sem. 

Soha ne feledjék mindig legyen jelen a kétkedés.

3. Gondolkozz és kérdezz!
Gondolkodni, higgadtan tervezni… ezt szeretnénk leginkább bemutatni.

Szeretnénk bemutatni, hogy lehet stresszmentesen is befektetni.

Jó hallgatást kívánunk!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Csermely Ákos

Producer, konferenciaszervező, álmodozó.Életpálya évszámokban, utána meg a sztori1981–1996 Magyar Televízió (Külpolitikai Főszerkesztőség, TV2, Kisebbségi és Határontúli Szerkesztőség) 1990–1996 …Kapcsolódó előadó: Pataki Gábor