A boldog munkahely, mint versenypiaci eszköz. Podcast ajánló

A boldog munkahely, mint versenypiaci eszköz. Podcast ajánló
Az igazi boldogság nem csak az ünnepben, de még inkább a hétköznapokban rejlik. Például egy jó munkahely, ahova örömmel megyünk be, mert jó a hangulat, mert építő és segítő a közösség, a főnök is látja bennünk az embert és még kezelni is képes... na, az már közelít a boldog-munkahelyhez.

Vendégem ezúttal Boros Rita, az Adevinta Hungary, azaz a Jófogás, a Használtautó és az Autónavigátor HR igazgatója, tréner, szervezetfejlesztő és coach.

Nincs annák rosszabb, mint amikor félve az intrikáktól, a főnök szeszélyeitől, lassan kiégve, "elégve", járunk megélhetésünk kényszerű helyszínére, a munkahelyünkre.

Tapasztalatból tudom. Ahol sikerült jó munkahelyi légkört megteremteni, oda boldogan jártunk be, a munka fogalmának megnevezése és értelmezése is átalakult: együtt voltunk, együtt tettünk valami jót, valami csodásat, segítettük egymást, toleránsan viseltük társaink furcsaságait. Éptettük, segítettük, óvtuk és bátorítottuk egymást. 
Micsoda teljesítményeket értünk el, micsoda produktumokat hoztunk létre! Mindez nem pár napig, pár hónapig, hanem évekig tartott. (PLAY ITT)

Nem csak a megélhetésünkért jártunk dolgozni.

Némi túlzással mondhatom: az igazi boldog-munkahely menedék is egyben.

Van szerencsém és látok olyan cégvezetőket, akik nem csupán menedzselik a céget, szerzik és szervezik a munkát, de kiváló csapatokat állítanak fel; ha szabad így mondanom: csapatot alkotnak, amelyben összehangolják a különböző típusú emberek lelkivilágát is.

Emberek vagyunk, mindannyiunknak vannak hétköznapi problémáink, olykor családi gondjaink, és vannak kivételes esetek, amikor nagy szükségünk lenne támaszra.

Ilyenkor tud segíteni egy jó közösség, egy érző kolléga, egy empatikus főnök. Ez lenne hát a boldog munkahely.

Boros Ritáék az Adevintában többek között az ún. FunCards használatával is igyekeznek az elmondottokat megvalósítani. Sok díjat nyertek találmányukkal, és nem csak a versenyeken, de úgy tudom a kollégák is szeretik. Jó hallgatódzást kívánok!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Csermely Ákos

Producer, konferenciaszervező, álmodozó.Életpálya évszámokban, utána meg a sztori1981–1996 Magyar Televízió (Külpolitikai Főszerkesztőség, TV2, Kisebbségi és Határontúli Szerkesztőség) 1990–1996 …