Új vezető a Publicis Groupe Hungary élén

Új vezető a Publicis Groupe Hungary élén
Sásdi Helga, a Publicis Groupe Hungary CEO-ja és a Publicis Le Pont társvezetője 2023 végével leköszön posztjairól: Vladimir Tkachev-nek, a cégcsoport nagy tapasztalattal rendelkező regionális vezetőjének adja át a magyar iroda vezetését, míg a Le Pont irányátását társvezetője, Konrad Dorabialski veszi át. Sásdi december végéig marad pozícióiban, a következő hónapokban utódjával szorosan együttműködve készítik fel az irodát a jövőre.

Sásdi Helga a Saatchi & Saatchi vezetőjeként 2016-ban csatlakozott a Publicis Groupe Hungary-hez. Innen nevezték ki először a teljes magyar operáció élére, majd 2021-ben a cégcsoport magyar, lengyel és cseh ‘Center of Excellence’-eit egyesítő Publicis Le Pont társvezetőjévé. Sásdi az elmúlt bő 6 év során kulcsszerepet játszott a Publicis Groupe Hungary sikereinek elérésében. A cég managementjével közös munka eredményeként a csapat mérete csaknem megduplázódott, és az ország egyik legnyitottabb és legbefogadóbb munkahelyévé vált.

“Csodás éveket töltöttem a Publicis családban, ami nem történhetett volna meg anélkül a fantasztikus csapat nélkül, akikkel együtt dolgoztam. A cégcsoport hazai és nemzetközi managementje mellett minden jelenlegi és volt kollégámnak nagyon hálás vagyok a közös eredményekért és azért a légkörért, ami az Irányi utcában kialakult. Több mint 25 év folyamatos munka után most láttam elérkezettnek az idejét a váltásnak - az elkövetkező időszakban a családomra, a ‘Nyitottak Vagyunk’ építésére és az elmúlt évek során szerzett üzleti tapasztalataim kamatoztatására szeretnék fókuszálni” - mondta el Sásdi.

Sásdi Helga utódja a magyar iroda élén Vladimir Tkachev, aki 2002 óta tagja a Publicis Groupe-nak. A szakember az elmúlt években a Publicis Groupe kelet-közép-európai menedzsmentjében töltött be vezető pozíciókat, és a magyar iroda vezetése mellett megtartja jelenlegi tisztségeit. Tkachev szeptember elején kezd új szerepében Budapesten, amelynek első hónapjaiban a Sásdival közös átadás-átvételre fognak fókuszálni.

"Helgával a Publicis közép-kelet-európai vezetőségének tagjaként számos projekten dolgoztunk közösen az elmúlt 3 évben, így tanúja lehettem annak, hogy a budapesti managementtel közösen milyen fantasztikus munkát végzett az elmúlt években mind az üzleti eredmények, mind pedig a briliáns tehetségek bevonzása kapcsán. Nagy megtiszteltetés, hogy én irányíthatom a jövőben a magyar irodát, amelyneek a kreatív kompetencia a gerince. Az egyik alapvető célom a vállalat kulturális értékeinek megőrzése, ami magában foglalja az ország legnagyobb DEI (sokszínűség, befogadás és egyenlőség) fókuszú nonprofit szervezetével, a Nyitottak Vagyunkkal történő együttműködést is. Alig várom, hogy a nemzetközi szinten elismert budapesti csapat tudását kamatoztatva tovább építhessem a Publicis Groupe Hungary sikereit mind a helyi, mind a nemzetközi ügyfelek piacán!” - mondta Tkachev.

A Publicis Le Pont lengyel, magyar és cseh csapatainak irányítását Konrad Dorabialski veszi át vezérigazgatóként, Tkachevvel együttműködve, a fő fókusz a nemzetközi jelenlét további kiterjesztése és diverzifikálása lesz.

„Helga vezetése alatt kézzel fogható volt a Publicis Groupe Hungary növekedése és folyamatos fejlődése, és a Publicis Groupe Hungary és Le Pont kapcsán is kijelenthető, hogy nagyon jó képességű vezetők és szakemberek dolgoznak nálunk. Támogatjuk Helgát abban a döntésében, hogy ezzel a hátralépéssel a családjára és a személyes törekvéseire tudjon összpontosítani. Szeretnénk megköszönni neki az elmúlt hat év eredményeit, és külön gratulálunk a legutóbbi, 2023 legfontosabb női vezetőit díjazó New York-i Ad Age Leading Women elismeréshez is” - mondta Tomas Lauko, a Publicis Groupe közép- és kelet-európai vezérigazgatója.

Lauko még hozzátette: „Vladimir tapasztalt vezérigazgató, aki 20 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik a kreatív, a produkció, a commerce, a content és a média területén. Rendkívül erős a digitális fókuszú integrált megoldásokban is, ezért sem volt kérdés, hogy ő legyen az új vezető egy olyan fontos csapat élén, mint a Publicis Groupe Hungary. Nagyon izgatottan várom ezt az új fejezetet, hiszen a régiónk stratégiailag kiemelt fontosságú piacáról van szó.”

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!