Új vezetése van az MVM-nek

Új vezetése van az MVM-nek
Mátrai Károly az MVM Csoport vezérigazgatója 2023. január 23-ától, ezzel együtt a nemzeti vállalatcsoport igazgatósága is megújul.

A tulajdonosi jogokat gyakorló Energiaügyi Minisztérium azt várja az MVM Energetika Zrt. új vezetésétől, hogy tovább fokozza a nemzeti nagyvállalat nemzetközi jelenlétét és jelentőségét. A tárca szándékai szerint a cégcsoport regionális bajnokká válik, így még többet tehet majd Magyarország, a hazai fogyasztók energiabiztonságáért és a sikeres energiaátmenetért is.

A vállalat vezérigazgatója, Mátrai Károly több mint negyedszázados tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik, 2008-tól tizenkét éven át volt a magyarországi gázkereskedelmi platformokat, számos hazai és külföldi energiakereskedőt is kiszolgáló Keler KSZF Zrt. vezérigazgatója. 2020 után a MET Csoport romániai, majd spanyolországi leányvállalatainál dolgozott.

A társaság léptékváltását új személyi összetételű, széleskörű tapasztalattal rendelkező és vállalatirányításban jártas tagokból álló igazgatóság is támogatja.

A cikk teljes tartalma a növekedés.hu oldalán olvasható e.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!