Új ügyvezető a Huawei Technologies Hungary Fogyasztói Üzletágának élén

Új ügyvezető a Huawei Technologies Hungary Fogyasztói Üzletágának élén
Thomas Liu három és fél év után váltja Lyon Shen-t. Az új vezető folytatja a vállalat stratégiáját.

A Huawei Technologies régóta dolgozik a saját, teljes körű okoseszköz-ökoszisztémájának megteremtésén. Mára olyan, úgynevezett seamless AI, vagyis folyamatos kapcsolatú hardver- és szoftver- és szolgáltatásrendszert épített ki, amely minden élethelyzetre és minden forgatókönyvre kínál okos megoldást. Az úgynevezett „Élet a Gördülékeny AI Megoldásokkal” vagyis „Seamless AI Life” stratégia érinti az intelligens otthon, az intelligens iroda, az egyszerűbb utazás, a fitness és egészség, valamint a szórakozás területét is.

„Az innováció a legnagyobb erősségünk, ezért folyamatosan fejlesztjük az összes termékcsoportunkat, az okostelefonoktól és a hordozható eszközöktől kezdve az audioeszközökig” – mondta Thomas Liu, a Huawei Technologies Hungary Fogyasztói Üzletágának ügyvezető igazgatója a vállalat március 11-i online sajtótájékoztatóján.

„A Huawei számos egyéb termékszegmensben is kiválóan teljesített. A viselhető okoseszközök terén 104%-os éves növekedést értünk el, a PC-k terén 535%-ot nőttünk. A fej és fülhallgatók termékkategóriában pedig 201%-ot, míg a táblagép-eladásainkat tekintve a legjobb háromban vagyunk a piacon” – mondta Thomas Liu.

A sajtótájékoztatón mutatkozott be a Huawei Technologies Hungary Fogyasztói Üzletágának új ügyvezető igazgatója. Thomas Liu március 1-jével váltja Lyon Shent, aki három és fél évig volt az üzletág vezetője.

Az új vezető a kínai Xi’an University of Posts and Telecommunications karán végzett közgazdaságtan és marketing menedzsment szakirányon. Karrierjét a Hisense-nél kezdte 2006-ban, majd 2010-ben csatlakozott a Huawei-hez. Európába 2017-ben érkezett, ahol Csehországban a Huawei Fogyasztói Üzletágának a helyi piaci bevezetésekért felelős menedzsereként számos termék sikeres bevezetéséért felelt. 2019-ben a Huawei szlovákiai leányvállalata Fogyasztói Üzletágának vezetőjévé nevezték ki. 2021 márciusától tölti be az ügyvezetői igazgatói posztot Huawei Technologies Hungary Fogyasztói Üzletágának élén. Célja, hogy a következő szintre emelje a Huawei Seamless AI Life stratégiáját, annak érdekében, hogy a legjobb hardver, szoftver és szolgáltatás ökoszisztémát biztosítsák a fogyasztóknak. Izgatottan várja új technológiák, eszközök és termékkategóriák bevezetését a piacra már 2021-ben.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!