Új online főszerkesztő az IT Businessnél

Új online főszerkesztő az IT Businessnél
Június 1-jétől az ITBUSINESS-portfóliót jól ismerő, új online főszerkesztő került az itbusiness.hu élére.

Június 1-jétől Kiss Franciska tölti be az ITBUSINESS magazin online főszerkesztői posztját - írja az itbusiness.hu. Feladata lesz egyebek mellett az itbusiness.hu-ra készülő tartalmak készítésének és publikálásának koordinálása, a közösségi média megjelenésekkel való összehangolása, az online elérés további növelése.

„Az ITBUSINESS-portfólión belül a megváltozott médiapiaci körülmények és tartalomfogyasztási szokások miatt egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az online csatornák.  Franciska személyében olyan szakember irányítja ezeket a területeket, aki nemcsak életkora miatt mozog otthonosan az online világban, hanem sokéves tapasztalatát folyamatosan újabb és újabb tudással egészíti ki, nem szűnő érdeklődéssel keresi az új lehetőségeket. A megjelenését, szerkezetét és technológiai hátterét tekintve hamarosan teljesen megújuló itbusiness.hu portál kiváló terepet biztosít majd e lehetőségek kibontakoztatására, amiben a teljes szerkesztőség együttműködése segíti majd. Az informatika piacvezető B2B-médiumaként idén tovább erősítettük a pozíciónkat, amit a jövőben is folytatunk, ennek pedig fontos eleme a még erősebb online jelenlét”, mondta a kinevezés kapcsán Schopp Attila, az ITBUSINESS portfolió főszerkesztője.

„Több mint három éve dolgozom az ITBUSINESS kötelékében, ezt megelőzően külső szerzőként írtam a magazinba, majd 2019 januárjában izgatottan és kendőzetlen lelkesedéssel csatlakoztam a csapathoz újságíróként. Két évvel később már felelős szerkesztőként vettem részt a print kiadványok gyártási folyamatában, mindeközben egy percre sem engedtem el az online világot, hiszen a videóriportok készítése, a Facebook-jelenlét menedzselése és a konferenciákat övező online kommunikációs kampányok gyártása is hozzám került”, mesélt eddigi feladatairól a fiatal szakember.

Az ICT-médiapiaci pályafutását az Infotérnél kezdő újságíró korábban több print és online újságnál dolgozott, illetve két éven keresztül volt az egyik meghatározó nemzetközi márka, a Harley-Davidson által fémjelzett Open Road Fest szövegírója.

„Az a szenvedély és lelkesedés, amely az íráshoz való viszonyomat jellemzi, a szakmában töltött évek alatt mit sem csillapodott, sőt.” Az új pozíció kapcsán az új online főszerkesztő, Kiss Franciska elmondta, hogy „kétségtelen, hogy a világ figyelme a virtuális térre összpontosul, ezért azt a célt tűztem ki magam és a csapat elé, hogy mindenki, aki az informatikában érdekelt, az itbusiness.hu-val nyissa és zárja a napját. A nemsokára megújuló online felületen is az ITBUSINESS-médiaportfólió meghatározó ismérvét, a prémium tartalomgyártást helyezzük fókuszba. Nap mint nap igyekszünk olyan releváns és aktuális cikkekkel előrukkolni, amelyek nemcsak lekövetik a hazai és nemzetközi ICT-piac eseményeit, hanem hasznos információkat, vagy épp informatív kikapcsolódást nyújtanak az olvasóknak. Komoly fejlődési potenciált látok az itbusiness.hu-ban, és azt gondolom, hogy alázatos és kitartó munkával még erősebb online piaci jelenlétet, és még több, az olvasók számára értékes online tartalmat tudunk létrehozni.”

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!