Új főszerkesztővel folytatja az IT Business

Új főszerkesztővel folytatja az IT Business
Az „ITB médiaportfóliót”, vagyis az üzleti döntéshozók információtechnológiai magazinját, az ITBUSINESS magazint és a hozzá kapcsolódó médiaportfolió főszerkesztői pozícióját 2022. január 1-től Schopp Attila tölti be.

A 2003-ban a német Vogel Burda Communicationsben indult, majd 2008-tól az IT-Business Publishing Kft. (ITB) gondozásában megjelent ITBUSINESS magazin élére jövőre Schopp Attila kerül, aki az alapító főszerkesztőt, Sziebig Andreát váltja ezen a poszton. Sziebig Andrea jövő év elejétől stratégiai tanácsadóként segíti a kiadó munkáját.

Az „Év informatikai újságírója” és „Az év információbiztonsági újságírója” díjakkal kitüntetett Schopp Attila kiváló reputációt vívott ki az információtechnológia piacon, aki a kontinuitás jegyében folytatja elődje munkáját, hogy a prémium print, online, social media és event portfolió a jövőben is megkerülhetetlen médium legyen az ICT-médiapiacon.

Schopp Attila a kinevezése kapcsán elmondta: „Szerkesztőként végigéltem az ITBUSINESS magazin fejlődését és a hozzá sorra kapcsolódó portfólióelemek létrehozását. Izgalmas utazás volt ebben a folyamatos üzletfejlesztésben a tartalom oldaláról részt venni. Most pedig hatalmas kihívás mindezt az olvasóktól és a hirdetőktől elvárt és megszokott színvonalon tartalomszolgáltatói oldalról irányítani. Nagy örömömre szolgál, hogy ebben a munkában a szerkesztőség változatlan összetételben velem tart.”

Sziebig Andrea, az ITB alapítója, kifejtette: „Két évvel ezelőtt indult az a tudatos építkezés, hogy ennek eredményeként a kiadó különböző területein megtörténhessen a stafétaátadás. Így a szerkesztőség vezetési, a sales csapat irányítási és az event terület menedzselési feladatait folyamatosan vették át tőlem az általam választott kollégák, akikkel a feladatok fokozatos átadása mellett párhuzamos üzemmódban dolgoztunk másfél éven át. Az utolsó fél évben pedig már teljes önállóan vezették a maguk területét és én csak a szakmai és pénzügyi kontrollt gyakoroltam, illetve természetesen az üzleti stratégia és az üzletfejlesztési irányok meghatározása lett a fő feladatom. A sikeres féléves periódus után elérkezettnek láttam az időt arra, hogy teljes egészében hátralépjek, átadjam a stafétát a kollégáimnak, és a továbbiakban tulajdonosi minőségemben figyeljem az ITB-t, annak operatív és stratégiai változásainak döntéselőkészítésében pedig tanácsadóként vegyek részt.”

(itbusiness.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!