Új dékánnal indítja az évet a Budapesti Metropolitan Egyetem Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Kara

Új dékánnal indítja az évet a Budapesti Metropolitan Egyetem Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Kara
2023. január 1-től Dr. Kovács Attila vezeti a Budapesti Metropolitan Egyetem Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karát.

A dékáni pozícióra az egyetem vezetése nyílt pályázat útján várta a jelentkezőket, majd több körös kiválasztási folyamat eredményeképpen nevezte ki az egyetem rektora az új dékánt.

Kovács Attila közgazdász. Doktori fokozatát Gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban szerezte a Budapesti Corvinus Egyetemen. Több év külföldi, magánegyetemen szerzett oktatói tapasztalattal rendelkezik, többek között oktatója volt a mexikói Tecnológico de Monterrey, Nemzetközi Gazdaságtan Tanszékének és a Kuwait College of Science and Technology Menedzsment és Közgazdaságtan Tanszékének.

2019-től a Károli Gáspár Református Egyetem docense, 2022-től a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa volt.

2023. január 1-től a Budapesti Metropolitan Egyetem Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Kar dékánja.

Az új dékán célja, hogy az általa megismert nemzetközi gyakorlatokra támaszkodva tovább erősítse a METU alkotóegyetem jellegét. Egy olyan egyetemét, melynek célja, hogy Kelet-Közép-Európa vezető piaci egyeteme legyen. A Metropolitan inspiráló alkotóegyetem, ahol hallgató és oktató egyaránt megtalálja személyes és szakmai kiteljesedésének útját. Oktatói egyben mentorok is, akik a hallgatókkal partnerként, az önálló gondolkodást, kreativitást fejlesztve dolgoznak együtt.

„Dékánként ösztönözni kívánom az olyan innovatív oktatási módszerek alkalmazását, melyek felkészítik a Metropolitan Egyetem hallgatóit a hazai és nemzetközi környezet, illetve a munkaerőpiac gyorsan változó kihívásaira. Elkötelezett vagyok a Kar nemzetközi kapcsolatainak szélesítése és tudományos tevékenységének erősítése iránt.” – tette hozzá Dr. Kovács Attila

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!