Zaklatási botrány az Apple-nél

Zaklatási botrány az Apple-nél
Az Apple elbocsátotta vezető mérnöki programmenedzserét miután Twitter bejegyzéseiben azzal vádolta a vállalatot, hogy gyakoriak nála a zaklatások és megfélemlítések.

Ashley Gjøvik Twitter posztjai hónapok óta arról szólnak, hogy az Apple-nél nem ritka a zaklatás és a megfélemlítés – írja a hvg.hu a The Verge cikke alapján.

A The Verge szerint Ashley már márciusban felvetette, hogy a munkahelyi biztonság elvének szabályai sérülnek az Apple-nél. A nő csalódottságát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egy ekkora cég így bánik az alkalmazottakkal. De olyan vádakat is megfogalmazott miszerint a vállalat figyeli a kollégák munkahelyi telefonjait.

A Twitter posztokat követően az Apple gyorsan reagált: először kényszerszabadságra küldték Gjøvikot, akit hamarosan felkeresett a cég egy beosztottja egy szellemi tulajdonjoggal kapcsolatos ügyben, nyomatékosítva, hogy egy órán belül egyeztetni szeretne vele. Gjøvik innentől kezdve minden tárgyalást írásban szeretett volna folytatni. Ezt követően már csak arról tájékoztatták, hogy másnaptól nem az Apple alkalmazottja. A vállalat azzal indokolta döntését, hogy a vezető pozícióban dolgozó mérnöki programmenedzser bizalmas információkat szivárogtatott ki a Twitteren.

Josh Rosenstock, az Apple szóvivője a munkavállaló magánéletének tiszteletben tartására hivatkozva nem osztott meg részleteket a The Verge megkeresésére. Leszögezte viszont, hogy a vállalat mindig elkötelezett volt a pozitív és befogadó munkahelyi légkör biztosítása iránt, ennek megfelelően minden céggel kapcsolatos aggályt alaposan kivizsgálnak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!