Trunk Tamás a bécsi 4Gamechangers konferencia kerekasztalában Ausztria gazdasági és munkaügyi miniszterével

Trunk Tamás a bécsi 4Gamechangers konferencia kerekasztalában Ausztria gazdasági és munkaügyi miniszterével
Az ORF és a Puls24 szervezi minden évben Bécsben a 4Gamechangers Fesztivált, Ausztria vezető nemzetközi konferenciáját. Az 5000 résztvevőt fogadó fesztiválon olyan személyiségek adtak elő idén, mint George Clooney felesége, Amal Clooney, emberi jogokra szakosodott jogász, Nadia Murad, nobel-békedíjas emberi jogi aktivista, Mikaela Siffrin a világ jelenleg legsikeresebb sokszoros világkupa győztes síelőnője. Trunk Tamást a konferencia előkommunikációban szintén headliner-ként emlegették.

A második nap teltházas, a legtöbbeket foglalkoztató programpontja a nagyszínpadon a Jövő munkahelye az innováció és kollaboráció jegyében című az innováció és kollaboráció jegyében témájú kerekasztal beszélgetése volt Az Ausztria gazdaságában is meghatározó márkák vezető képviselői mellett kapott helyet Tamás, akit Ausztriában is vállalatok új generációhoz való kapcsolódásának szakértőjeként tartanak számon.

A kerekasztalbeszélgetés résztvevői Martin Kocher osztrák gazdasági és munkaügyi miniszter, a Magenta, azaz az osztrák Telekom, a Google, az Österreichische Post AG , illetve a StepStone vezető képviselői voltak, Sarah Weber szerzőnő és Trunk Tamás mellett.

Ahogy Trunk Tamás elmondta: „A Z generációval kapcsolatos előítéletek megtörésének fontosságáról beszéltem, aminek szükségessége egyébként az Ö3 ausztriai ifjúsági kutatásának eredményeivel egybevág. A „babzsák effektus” helyett az átfogó márkaspecifikus, ideális munkahelyi terek teremtését, ehhez a közös elhivatottság pontjainak megtalálásának fontosságát, azaz a purpose vezérelt vállalatok teljesítőképességét, és a közösségi média által is felerősített különböző szcénákban mozgó fiatalok megnyerésének lehetőségeit emeltem ki. Hiszen lehet egy Z generációs fiatal a leglojálisabb munkavállaló.”

Sher Khan, a Google ausztriai vezetője a „lifelong learning” fontosságáról beszélt, a folyamatosan változó skillek, és rendkívül gyors innovációs folyamatok miatt.

A konferenciát Karl Nehammer, innovációról, a kezdeményezésről, és a játékszabályok megtörésének fontosságáról szóló beszéde zárta a világszintű problémák megoldása érdekében, kiemelve a nehéz és gyorsan változó világban való felelősségünket.

Trunk Tamás lehetőséget talált a Kintsugi, a márkák hivatása című német kiadású könyvének megmutatására, és átadására Karl Nehammer, osztrák kancellár részére a 4Gamechangers Festival speakers lounge-ában.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Trunk Tamás