Tovább zajlik a Twitter szisztematikus leépítése

Tovább zajlik a Twitter szisztematikus leépítése
Tovább folytatja meglehetősen unortodox cégstruktúra-átalakítási folyamatát a Twitter újdonsült tulajdonosa, Elon Musk, aki alig több mint egy héttel azután, hogy a fél kollektívát lapátra tette, több ezer külsőssel is szerződést bontott.

Egyik pillanatról a másikra megszüntette több ezer külsős megbízási szerződését a hétvégén a Twitter, melyet fennállása óta nem látott kihívások elé állít saját újdonsült tulajdonosa, Elon Musk - írja a hwsw.hu. A CNBC egyes, hivatalosan meg nem erősített belsős információkra hivatkozva arról ír, hogy mintegy 4400-5500, alvállalkozókon keresztül dolgozó külsősnek, mondhatott búcsút az új menedzsment - alig több mint egy héttel azután, hogy a cég saját, belső kollektíváját gyakorlatilag megfelezték.

A riport szerint az alvállalkozók jelentős része indiai, illetve más, jellemzően külföldön élő szakember, akiket úgy vágtak el minden céges erőforrástól, hogy előtte sem őket, sem a velük kapcsolatban lévő belsős csapatokat nem értesítették. Ami azt illeti, nincs is ki értesítse a kollektívát, miután a hírek szerint a Twitter teljes belső kommunikációs részlege lapátra került a múlt heti leépítési hullámban.

A külsősöknek - utólag - megküldött, a The Insider birtokába jutott tájékoztató levél szerint a Twitter az újonnan bevezetett "költséghatékonysági és újratervezési intézkedések" részeként nem tart a továbbiakban igényt a munkájukra, ezzel azonnali hatállyal meg is szűnik minden céges hozzáférésük, illetve az utolsó munkanapjuk november 14. lesz, melyen felmentést kapnak a munkavégzés alól. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Twitter, Elon Musk