Tömegesen csábítja át magához a Meta a Microsoft dolgozóit

Tömegesen csábítja át magához a Meta a Microsoft dolgozóit
Bónuszokkal, magas pozíciókkal és dupla fizetéssel csábítja magához a Meta a Microsoft dolgozóit. A Facebook anyavállalatának célja a metaverzum fejlesztése, melyhez tapasztalt szakemberekre van szüksége.

Belehúz a Meta (korábban Facebook) a metaverzum, vagyis a saját virtuális valóságának fejlesztésébe, melyhez minél több hozzáértő szakemberre van szüksége. Nem kell sokat keresgélnie, hiszen bőven talál ilyet vetélytársainál. Az Apple munkatársaira már korábban szemet vetett a vállalat, őket óriási bónuszokkal csábították magukhoz. A The Wall Street Journal szerint Mark Zurckerberg cége most a Microsoft AR (kiterjesztett valóság) részlegének munkatársaira vetett szemet. Körülbelül 100 munkavállalót már sikerült is átcsábítani.

A váltás mellett döntött például Charlie Han, aki a HoloLens nevű AR sisak vásárlói visszajelzéseiért volt felelős. De átigazolt Josh Miller is, aki a Microsoftnál a kijelzőkért felelős csoportban dolgozott, most pedig a Meta display igazgatója.

A dolgozók számára vonzó lehetőség, hogy a Meta a fogyasztói AR-piacot célozta meg. Idén 10 millió dollárt tervez költeni a Facebook Reality Labsre, ami az AR és VR hardverek és szoftverek belső részlege. Mindeközben a Microsoft HoloLens sisakja nem aratott sikert a fogyasztók körében, 22 milliárd dolláros szerződést nyert viszont a katonai célokra átalakított sisak szállítására.

A távozó dolgozók azt mondják, a Microsoft újgenerációs sisakjának fogyasztói változata még hosszú évekig nem kerül piacra, a katonai szerződéses munkához pedig nem alkalmaz elég mérnököt a cég. A dolgozók megkérdőjelezik a vállalat elkötelezettségét saját technológiai fejlesztése iránt, ezért igazolnak át tömegesen a kedvezőbb lehetőségeket és feltételeket kínáló Metához.

A Microsoft azt nyilatkozta, hogy az alkalmazottak lemorzsolódása rendszeres kihívást jelent sok csapat számára, de a vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy megtartsa dolgozóit, szükség esetén pedig újakkal bővítse csapatait.

 

(Forrás: hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!