Több mint 1 millió forintot gyűjtött össze a MINUSPLUS építésziroda hajléktalan emberek támogatására

Több mint 1 millió forintot gyűjtött össze a MINUSPLUS építésziroda hajléktalan emberek támogatására
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a MINUSPLUS építésztervező és design iroda által szervezett árverésen hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek támogatására.

A Pintér Galéria szakmai vezényletével került megrendezésre 2022. június 20-án este a Magyar Építőművészek Szövetségének székházában a MINUSPLUS építész-és designer iroda Utcamínusz Pluszlakás Jótékonysági Árverése. Az apropó, hogy a MINUSPLUS - az idei Év Irodája versenyen az Év Belsőépítész cége díj nyertese - 20 éves születésnapi évfordulójának alkalmából felkérte kollégáit, hogy válasszák ki kedvenc projektjüket és hozzanak létre egy ahhoz kapcsolódó, saját művészeti alkotást. Mivel építészeti szemléletükben is fontos szerepet játszik személyes hitvallásuk, miszerint a biztonságos lakhatás alapvető feltétele a méltóságteljes életnek, ezért úgy döntöttek a tárgyakat egya jótékonysági eseményen árverezik el.

Mind a 19 kalapács alá került műalkotás gazdára talált, amelyhez hozzáadódtak az alkotók kifejezetten erre az alkalomra készített ajándéktárgyai, így összesen 1.015.000 forintos adományösszeg gyűlt össze. A MINUSPLUS csapat az teljes bevételt az Utcáról Lakásba! Egyesület részére ajánlotta fel hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek támogatására.

A szervezők köszönik a munkatársak idejét és energiáját, amit a művek elkészítésébe fektetettek, valamint a vendégek, ügyfelek, barátok és család anyagi hozzájárulásait. Mindamellett, hogy a tárgyak a saját otthonukat díszítik, egy fontos ügyet is szolgálnak.

Az Utcáról Lakásba! Egyesület célja, hogy minél több közterületen élő hajléktalan ember költözhessen szociális bérlakásba, és azok is biztos otthonra találjanak, akik a piaci áron nem tudnának lakást bérelni. A szervezet együttműködve önkormányzatokkal és magánemberekkel, szociális bérlakás-hálózatot és lakásügynökséget működtet, egyelőre Budapesten. Lakóik száma 2022-ben elérte a 100-at, albérlettámogatott lakóik száma pedig a 300-at. Az Egyesület éves költségvetése 100 millió Ft körül mozog, amit igyekeznek pályázatokból, magán- és céges adományokból és alapítványi donációkból fedezni - ebben a munkában nyújtott segítséget a MINUSPLUS csapat adománya.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!