Távozik az ELLE magazin főszerkesztője, Liptai Lívia

Távozik az ELLE magazin főszerkesztője, Liptai Lívia
17 év után közös megegyezéssel távozik az ELLE magazin főszerkesztői posztjáról Liptai Lívia. A lap célja, hogy internetes jelenlétét erősítse, ezzel indokolják a változásokat.

Liptai Lívia 2005-ben lett az ELLE magazin munkatársa, 2009-től pedig főszerkesztőként dolgozott. A magazin életében sok változás történt az utóbbi időben. 2020-ig a Central Médicsoporthoz tartozott, novembertől pedig rövid időre megszűnt. 2021 áprilisában jelent meg újra, ekkor már a Milkovics Pál által vezetett Brit Media kiadásában, továbbra is Liptai főszerkesztésében.

A Media1 információi szerint Milkovics saját maga kezdeményezte a főszerkesztő leváltását. A kiadó vezetősége arról tájákoztatta a munkatársakat, hogy a lap működését átszervezik, mivel minél jobban erősíteni szeretnék annak internetes jelenlétét. Liptai végül közös megegyezéssel távozik a lap éléről.

Milkovics Pál a Media1 kérdésére megerősítette, hogy két hete szerződést bontottak Liptaival. Azt is elmondta, hogy már megtalálták a magazin új főszerkesztőjét, de róla csak annyit árult el, hogy egy ismert médiás, aki az online médiatérben is otthonosan mozog. A most nyomdába kerülő lapszám még Liptai Lívia főszerkesztésében jelenik meg, így az új főszerkesztő nevét csak a megjelenés után közlik majd.

Liptai a Telexnek erősítette meg a közös megegyezést, és azt mondta, február 28-ig dolgozik még a lapnál. Utódjáról nincs információja.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!