Távozik Kitzinger Szonja, a Dívány főszerkesztője

Távozik Kitzinger Szonja, a Dívány főszerkesztője
Januártól Reiber Gabriellát, a Dívány szerkesztő-újságíróját bízza meg az Indamedia Network Zrt. a női magazin vezetésével. A jelenlegi főszerkesztő, Kitzinger Szonja egy új felkérés miatt kezdeményezte, hogy más formában folytathassa az együttműködést a cégcsoporttal.

Kitzinger Szonja tavaly augusztusban érkezett az Indamedia csoporthoz az Index főszerkesztő-helyetteseként. Része volt abban, hogy a hírportál a 2020 nyarán bekövetkezett szervezeti és látogatottsági mélypontot követően, már pár hónap elteltével stabilan visszaszerezte vezető pozícióját a hazai hírsite-ok között. 2021. október elsejével bízták meg a cégcsoport női portfóliójának prémium kiadványa, a Dívány főszerkesztői feladataival.

A távozó főszerkesztő döntésével kapcsolatban elmondta: „Az Indexen és Díványon az elmúlt másfél évben az online újságírás működését elsajátítottam és örömömre szolgált, hogy a piac legmeghatározóbb hírportáljánál tanulhattam meg a műfajt. Print- és magazin-újságíróként azonban nem tudtam nemet mondani Vinkó József megkeresésének, aki a Magyar Konyha című havilap főszerkesztőjeként a helyettesének kért fel, így 2022. január 15-től ott folytatom pályafutásomat. Az új pozíció nem esik távol sem az érdeklődési körömtől, sem pedig korábbi munkáimtól. A Stílusos Vidéki Éttermiség, továbbá a DiVino Borbár kommunikációs vezetése mellett a Bocuse d’Or Europe 2016-os kommunikációs feladatai lehetőséget adtak arra, hogy behatóbban is megismerjem a hazai gasztropiacot.”

„Szeretnénk megköszönni Szonja munkáját és elvitathatatlan érdemeit az Index és a Dívány szerkesztőségének összekovácsolásában. Sok sikert kívánunk jövőbeli feladataihoz, bár ez nem igazi búcsú, hiszen ezzel nem ér véget teljesen a Szonjával való együttműködésünk” – mondta Ziegler Gábor, az Indamedia Network vezérigazgatója utalva arra, hogy a távozó főszerkesztő írásaival és Sunday Brunch című podcastjével továbbra is találkozhatnak az olvasók az Indexen.

Reiber Gabriellát még Kitzinger Szonja hívta a Dívány szerkesztőségébe, a távozó főszerkesztő örül annak, hogy az Indamedia vezetősége a női magazin jelenlegi újságíróját kérte fel a feladatra. Gabriella újságírói pályáját a Sanoma Media Budapestnél kezdte 2006-ban, később szabadúszóként, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium kommunikációs szakértőjeként dolgozott. 11 évet töltött az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, ahol az intézmény egyes szervezeti egységeinek külső és belső kommunikációs tevékenységéért felelt, később pedig az egyetem marketingvezetői feladatait látta el. A Díványhoz érkezése előtt egy pszichoedukációval foglalkozó alapítvány kommunikációs tanácsadója és szerkesztője volt.

Az új főszerkesztő a jövőbeli célokról elárulta, hogy a díványos hagyományokat követve, a minőségi és tartalmas cikkek maradnak továbbra is középpontban, de a jövőben még hangsúlyosabban szeretnék kihasználni a digitális média által nyújtott lehetőségeket, így erősítve a prémium női kiadvány pozícióját a női magazinok piacán.

fotó: index.hu

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!