Tarts velünk egy akadálymentes jövőért! – szemléletformáló kampányt indít a Szerencsejáték Zrt.

Tarts velünk egy akadálymentes jövőért! – szemléletformáló kampányt indít a Szerencsejáték Zrt.
A nemzeti lottótársaság évek óta zászlóshajó szerepet vállal a fogyatékosságügy területén, amelyet most széleskörű országos szemléletformáló kampány indításával emel új szintre jótékonycélú Nagykarácsony sorsjegyei kibocsátásával egyidőben. Az évvégi kampány személyes, inspiráló történeteken keresztül mutatja be a befogadás történeteit, és csatlakozásra hív a mindennapokban egy aktív, cselekvő közösségbe. Az akadálymentes jövő nem csak a fizikai korlátok lebontásával érhető el, hanem a gondolatokban kell megkezdődnie. A kampány főszereplői többek között Illés Fanni paralimpikon és Barabás Lőrincz trombitaművész, aki a reklámfilm-zeneszerzésben is közreműködött. A kampány teljeskörű megvalósításáért a Lounge Group felelt.

A Szerencsejáték Zrt.-nél hármas egységben kezeljük a fogyatékossággal élők ügyét. Azt valljuk, hogy állami vállalatként felelősségünk van a társadalom széleskörű szemléletformálásában, amelynek kiemelt része „A játék összeköt!" befogadó játszótér-építési programunk. Foglalkoztatóként hiszünk abban, hogy jó példával szolgálhatunk más vállalatok számára, hiszen immár közel 20 éve működtetjük Karitatív Hálózatunkat 180 fős megváltozott munkaképességű karitatív sorsjegyértékesítő kollégáinkkal közösen. Harmadrészt pedig játékszervezőként célunk, hogy a fogyatékossággal élő játékosaink ugyanolyan magas színvonalú kiszolgálásban részesüljenek, mint ép társaik.

Mikortól meddig fut a kampány, milyen felületeken

A kampány 2021. november 5-től december 23-ig tart, amely megjelenik online és közösségi média felületeken, televíziókban, kábel- és hiperlokális csatornákon, regionális és országos rádiókban, valamint közterületen is. A hagyományos óriásplakát és citylight-felületek mellett a reklámfilm megjelenését a kívánt hatás elérése érdekében digitális citylight-felületeken is biztosítjuk. Emellett PR, belső kommunikációs, trade marketing lábakkal is kiegészül a kampány.

Kampánycél

A Kis és Nagykarácsony limitált kiadású sorsjegyeink ismertségén, a CSR-tevékenység és sorsjegyek összekapcsolásán, valamint a reputáció erősítésén túlmutatóan a kampány missziója, hogy a fogyatékossággal élő emberek által bejárt, inspiráló életutakat bemutassa. Emellett a saját, illetve más nagyvállalatok pozitív példáinak megjelenítésével segítse a társadalmi szemléletformálást.

Az idei Kiskarácsony sorsjegy 5 különböző grafikai kivitellel jelenik meg. A kiskönyvet idéző Nagykarácsony sorsjeggyel pedig ismét bárki hozzájárulhat további befogadó játszóterek megépítéséhez. A Szerencsejáték Zrt. 2017 óta fordítja a Nagykarácsony sorsjegy bevételeinek egy részét befogadó játszóterek tervezésére és létrehozására, az országos kezdeményezés révén 2022 év végéig összesen 23 befogadó játszóteret adnak át Budapesten és vidéken.

A kampány fő üzenete: Tarts velünk egy akadálymentes jövőért!

Az „akadálymentesítés" fogalma nemcsak a fizikai akadályok elhárítását jelenti, hiszen a befogadásnak már a fejekben és a gondolatokban is végbe kell mennie. Akkor lehetünk sikeresek, ha a képességeink lehetőségekkel találkoznak, ebben mindannyian egyformák vagyunk.

Kreatívkoncepció

Hiszünk abban, hogy a vélt vagy valós korlátokat csak lehetőségekkel és tenni akarással lehet lebontani, és közösen nagy dolgokra vagyunk képesek. Ennek jegyében motiváló, érzelemdús történetek és képek bemutatásával invitáljuk újító és dinamikus közösségünkbe azokat az embereket, illetve nagyvállalati szereplőket, akik hozzánk hasonlóan kiemelten kezelik az akadálymentes jövő előremozdításának ügyét és tenni akarnak, valamint hisznek a segítségnyújtás erejében. A „Tarts velünk az akadálymentes jövőért!" gondolatot olyan szereplők képviselik a filmben, mint Barabás Lőrinc trombitaművész, Illés Fanni paralimpikon vagy Sárai Rita kerekesszékes táncos, koreográfus.

Microsite

A Tarts velünk! kampány alappillére egy külön erre a célra létrehozott, az ügyet ténylegesen bemutató, szemlélet formáló és integrációt elősegítő tematikus microsite (www.tartsvelunk.hu). Az akadálymentes (AAA) felület három témakörben (közösség, hétköznapi hősök, követendő példák), folyamatosan frissülő szöveges és videós tartalmakkal mutatja be az ismert és kevésbé ismert érintettek inspiráló életútjait, valamint azokat a pozitív nagyvállalati példákat, amelyek bárki számára igazodási pontok lehetnek.

Érdekességek

December hónap első napjaiban a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából egy igazán különleges meglepetéssel készülünk egy ismert budapesti színház nézőinek, ugyanis „egy rendkívüli előadással" egészül ki az aznap estére tervezett színdarab. Anélkül, hogy ennél többet elárulnánk annyit mindenképpen elmondhatunk: az akadály csak a fejekben létezik!

További érdekesség, hogy Illés Fanni és Barabás Lőrinc a reklámfilmben való szereplésünkön túl egyben a kampány arcai is, így őket a plakátokon is viszontláthatják az érdeklődők. Barabás Lőrinc ráadásul nem csak szereplője a kezdeményezésnek, hiszen a kampány zenéjének egyben társszerzője, illetve a reklámfilmben is szerepet kap, kvartettjének tagjaival együtt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!