Szex a világűrben - az űrturizmus velejárója

Szex a világűrben - az űrturizmus velejárója
A megfelelő póz a fő probléma. Elég egy rossz mozdulat, tessenek vigyázni!

Eddig több mint 500 olyan emberről tudni, aki megjárt a kozmoszt. Az űrturizmus beindulásával a számuk várhatóan robbanásszerűen emelkedni fog, ami viszont felveti a kérdést, hogyan is néz ki a testi és a lelki egyensúly megőrzésének fontos eszköze, a szex a súlytalanság állapotában – feszegeti a Daily Star, amit az index.hu szemlézett.

A brit bulvárlap pedig a francia csillagász és író, Pierre Kohler könyvére hivatkozva azt írja, STS-XX néven az amerikai űrhajózási hivatal, a NASA már végzett titkos kísérleteket.

A fő probléma az, egyáltalán milyen testhelyzetben lehet szeretkezni. Csak úgy tűzbe jönni nme ajánlott, elég ugyanis egy óvatlan mozdulat, hogy valaki keringeni kezdjen körös-körül a pásztorórára kijelölt űrkapszulában.

A NASA kutatói először számítógépes szimulációkon, aztán két kísérleti alany bevonásával vizsgálták meg, mi történhet, h két ember nem bír a nemi vággyal a súlytalanság állapotában. Utóbbiról videófelvétel is készült, amelyről azonban az amerikai űrhajózási hivatal is csak egy cenzúrázott változatot kapott. Pierre Kohler egyébként úgy tudja, 1996-ban már volt példa szexre a világűrben, de hogy kik között és pontosan hol, azt nem árulja el.

A NASA cáfolta, hogy valaha végzett volna vagy tervezne hasonló kísérleteket.

Ettől függetlenül az űrbeli szex ügye tényleg égetővé vált azóta, hogy a világ két leggazdagabb embere, Jeff Bezos Amazon- és Blue Origin-vezér és a Tesla, illetve a SpaceX alapítója, Elon Musk tárt karokkal várja a reménybeli űrturistákat. Beszállt az üzletbe a Richard Branson fémjelezte Virgin Galactic is, szóval tényleg csak idő kérdése, hogy minden évben akár 100-150 ember is bolygóközi élményt szerezzen.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: turizmus, űr, szex