Szervezetfejlesztési díjat nyert a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Human Telex Consulting pályázata

Szervezetfejlesztési díjat nyert a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Human Telex Consulting pályázata
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), hazánk első számú, 18 ezer hallgatót képző üzleti egyetemének ViVa (Vision and Values, vízió és értékek) szervezeti kultúra fejlesztési projektje nyerte el az év legjobb szervezetfejlesztési projektjének járó Lövey Imre-díjat. A Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága (SZMT) által alapított, idén első alkalommal kiosztott elismeréssel az SZMT a kimagasló szervezetfejlesztési teljesítményeket kívánja elismerni, egyben jó példákat szeretne bemutatni a szakmai közösség, a tanácsadók, az ügyfelek, a szervezetfejlesztést tanulók, illetve az érdeklődök és a média számára.

„Nagyon fontosnak tartom bármely szervezetnél a kultúra szerepét, azt, ahogyan mi együtt dolgozunk, együtt vagyunk – éppen ezért hatalmas megtiszteltetés számunkra a díj elnyerése. A ViVa folyamat során megalkottuk érték- és norma rendszerünket, amely belső iránytűként is kiváló, segít az új kollégák integrálásában, és a működésünkre is pozitív hatással van. Megjelenik a teljesítményértékelő rendszerünkben, és abban is, ahogy a folyamatainkat optimalizáljuk. Projektünk egy „extra ízt” is kapott; a járvány sújtotta nehéz időszakban szinte ez volt az egyetlen felület, ahol egymásba tudtunk kapaszkodni, még ha csak online módon is. Ma már szerencsére a jelenléti workshopokon formáljuk tovább közösségünket. Ez az elismerés pedig megerősít minket abban, hogy érdemes folytatnunk, érdemes a tapasztalatokat másokkal is megosztanunk” – mondta el Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

A ViVa egy, a BGE rektorának kezdeményezésére 2020-ban elindított szervezeti kultúra fejlesztési projekt, amelyet egy külsős tanácsadói cég, a Human Telex Consulting támogat. Ez egy több lépésből álló, hosszútávú folyamat, amely célul tűzte ki, hogy a szervezetben mindenki aktív hozzájárulásával egy új, közösen kidolgozott és elfogadott értékrend jöjjön létre. A folyamat támogatja az együttműködést a mindennapokban, és pozitívan formálja a közösséget azáltal, hogy közösen, egy mindenki számára érthető, élhető, szerethető és erős szervezeti kultúrát teremt. A kezdeményezés egyedülálló mondható a hazai felsőoktatásban, és alapja a bevonáson alapul: részt vesz benne minden, a BGE-n teljes állásban dolgozó 700 kolléga. Egy ilyen jellegű szervezeti kultúra fejlesztés általában egy több éves folyamat, eredménye pedig hosszútávon mutatkozik meg.

A Lövey Imre-díjat a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában adták át június 2-án, pénteken. A BGE egyébként nemrég a hatvani, mesterséges intelligenciával támogatott okoslaborjáért kapott Ipar 4.0 szakmai díjat a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól, amiért olyan oktatási, képzési programot valósít meg, ami nagyban segíti a digitális átállást.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!