Személyesen és online is elérhető idén a BGE állásbörzéje

Személyesen és online is elérhető idén a BGE állásbörzéje
3 karon, több mint 40 vállalati partner várja az érdeklődőket a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), hazánk első számú, 18 000 hallgatót képző üzleti egyeteme és a CaseSolvers közös állásbörzéjén. Idén április 18-20. között ismét személyesen látogatható, de virtuális formában is elérhető lesz a tavaly HR Best elismeréssel díjazott esemény, ahol interaktívan kereshetnek állást vagy szakmai gyakorlati helyeket a hallgatók.

A BGE számára kiemelten fontos a munkaerőpiaci trendek, a vállalati igények nyomon követése, hiszen ezek mentén alakítja ki programjait és képzési portfólióját, minden szinten együttműködik partnereivel az oktatás, a képzések, a kutatás és a szakmai gyakorlat terén. Ennek a szoros kooperációnak egyik kiemelt eseménye a BGE Állásbörze, amely több év kihagyás után idén újra személyesen látogatható lesz, miközben a virtuális megvalósítások előnyeit is élvezhetik mind a munkakereső hallgatók, mind az állásokat kínáló vállalkozások.

A háromnapos rendezvényen az érdeklődők több mint 40 vállalati partnerrel ismerkedhetnek meg személyesen vagy az online térben, közben közelebb kerülhetnek a BGE-hez is, hiszen az egyetem is megjelenik kiállítóként és szakmai gyakorlati helyeket is kínál hallgatóinak. Az érdeklődők ízelítőt kaphatnak a pénzügyi szektortól a logisztikán át a turizmus és vendéglátás világának különféle területeiről, és online is kapcsolatba léphetnek a partnerekkel, akár azonnal leadhatják önéletrajzaikat is. Az online platform videókkal és blogposztokkal igyekszik segíteni az érdeklődőket, akik a megszerzett tudást személyesen kamatoztathatják a különböző helyszíneken.

A 2021-ben elindított Virtuális Állásbörze projektet tavaly egy nagy presztízsű, független, vállalati szakértőkből álló zsűri is elismerte: a Talentshow kategóriában HR Best Különdíjat kapott.

A Külkereskedelmi Karon (KKK) pénzügyi, szolgáltató és kereskedelmi cégek várják a hallgatókat április 18-án. A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karon (KVIK) vezető hotelláncok, a turizmus-vendéglátás szektor képviselői, valamint kereskedelmi és szolgáltató cégek lesznek jelen április 19-én. A sorozatot a Pénzügyi és Számviteli Karon (PSZK) zárják, ahol elsősorban adótanácsadó és könyvvizsgáló cégekkel, bankokkal, informatikai vállalkozásokkal, szolgáltató központokkal, FMCG, kereskedelmi és energetikai vállalkozásokkal lehet majd találkozni április 20-án. Szakmai gyakorlati helyek, részmunkaidős pozíciók és álláslehetőségek széles kínálatából válogathatnak a hallgatók vagy a frissdiplomás pályakezdők amellett, hogy álláskeresési és karrier tanácsadással is segítik őket a szervezők.

A közelgő esemény felvezetéseként zajlott március végén a BGE Intenzív Hét, ahol az egyetem hallgatói közel 40 egyedi kurzus közül szabadon választva ismerkedhettek az alaptantervben nem szereplő témákkal. A gazdasági jog, a startupok projektmenedzsmentje, a vállalati etika, az üzleti levelezés, a családi vállalkozások vagy a fenntarthatósági kihívások csak néhány a kurzusok sokszínű választékból.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!