Pénzügyi befektető a TC2-nél

Pénzügyi befektető a TC2-nél
Az Alpac Capital SCR SA, az East-West Venture Capital Fund (EWVC) alapkezelője 2 millió eurót fektetett be a TC2-be, ami újabb mérföldkövet jelent a gyorsan növekvő, AWS (Amazon Web Services) felhőinformatikára szakosodott cég életében. Az Alpac Capital által kezelt EWVC alap olyan digitális kis- és középvállalatokba fektet be, amelyek jelentős nemzetközi növekedési potenciállal rendelkeznek és az ismétlődő, rendszeres bevételt generáló üzleti modellek megoldásainak fejlesztésére összpontosítanak.

A TC2 egy nagyszerű és összetartó csapatra építve - 2016-os indulása óta - hatalmas fejlődést ért el az AWS szolgáltatásokkal kapcsolatos kompetenciák elsajátításában, fejlesztésében. A hazai alapítású vállalat 2019-ben elsőként érte el az egyik legmagasabb szakmai szintet, az AWS Advanced Consulting partneri rangot és jelenleg is az AWS egyik kiemelt partnere a kelet-közép-európai régióban. És ez még csak a kezdet: a TC2 céljai között szerepel, hogy felhőszakértelmére építve a régión túl is bővítse nemzetközi jelenlétét.

„Amikor megkeresett bennünket az Alpac Capital, egy nagyon érdekes csapat képe rajzolódott ki előttünk: a VC és a szakmai befektető egyfajta keveréke. A tőkeemelésen túl közös munkát, közös fejlesztést és üzleti kapcsolatrendszert kínáltak részünkre. Ezzel lehetőségünk nyílik szakmai stábunk további fejlesztésére, illetve olyan nemzetközi- és hazai üzleti lehetőségek megcélzására, amelyekhez további szervezeti növekedés szükséges. Az Alpac Capital-lal közös munkában kívánjuk fejleszteni többek között az ügyfeleink gépi tanulással, mesterséges intelligenciával kapcsolatos adatvezérelt működését; a vállalati SAP rendszerek lényegesen hatékonyabb és olcsóbb üzemének AWS platformon történő megvalósítását; és az AWS alapú alkalmazás-fejlesztést is.

Kiemelkedő sikernek értékeljük, hogy az Alpac Capital befektetési bizalmat szavazott a TC2 részére, validálva ezzel eddigi munkánk értékét és a fejlődési, növekedési képességünket." Révész Róbert, a TC2 társalapítója.

A TC2-ről:

A TC2 egyaránt foglalkozik új AWS alapú felhőinformatikai rendszerek létrehozásával és hagyományos informatikai környezetek AWS felhőbe költöztetésével. Feladatai között szerepel a koncepcióalkotás, a tervezés, az implementálás és fejlesztés, valamint az üzemeltetés-támogatás is. A vállalat Magyarország vezető AWS-integrátora lett, többek között olyan ügyfelekkel, mint a Magyar Bankholding Zrt., a Richter Gedeon Nyrt., a Vodafone Magyarország Zrt., az OTP Bank Nyrt., és a Finshape Group. Folyamatosan fejleszti szolgáltatásait, hogy támogassa azokat a vállalatokat, szervezeteket, amelyek transzparens, rugalmas és biztonságos informatikai hátteret keresnek agilis üzleti működésükhöz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: T2C, befektetés