Oktatási gerinchálózatot fejleszthet a Delta

Oktatási gerinchálózatot fejleszthet a Delta
Az oktatási intézmények és az adatközpontok között exponenciálisan növekvő adatátviteli igények miatti fejlesztést nyert el a Delta Systems, a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata által vezetett konzorcium. A 637.8 millió forintos megbízás alapján az országos iskolai hálózatokhoz kapcsolódó új gerinchálózati csomópontokat látják el DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) technológiával annak érdekében, hogy a meglévő optikai kábelek bővítése, avagy újabbak bérlése nélkül tudják kielégíteni az intézmények adatátviteli igényeit.

Nagyértékű, 637 millió forintot meghaladó oktatási informatikai gerinchálózat fejlesztési munkát nyerte el a Delta Systems, a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata által vezetett konzorcium. Az átviteltechnikai hálózati eszközök és kiegészítők beszerzésével, valamint a kapcsolódó szolgáltatások teljesítésével kapcsolatos implementációs feladatok az eszközök szállítása után kezdődhetnek, a teljes projekt megvalósítására a konzorciumnak 120 nap áll rendelkezésre. A megbízás értelmében a fejlesztés központi része a DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) optikai hullámhosszosztásos technológia kiépítése kielégíti az oktatási intézmények adatközpontjai közötti folyamatosan növekvő sávszélesség igényeit, valamint támogatja a hálózati adatbiztonság és a redundancia növelését.

„A hazai oktatási informatikában járatos vállalatként büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk az országos Diákháló hálózat fejlesztésének, a Digitális Jólét Gerinc bővítésével. A megbízás révén a száloptikai átviteltechnika kiépítésével olyan előnyöket tudunk biztosítani az oktatási intézmények számára, amelyek adatátviteli sebesség, biztonság és költséghatékonyság szempontjából jelenleg nem helyettesíthetőek más technológiákkal.” – mondta Vidra László, a Delta Systems ügyvezető igazgatója.

A DWDM technológia alkalmazásával a meglévő optikai kábelek bővítése vagy újabbak bérlése nélkül válik kivitelezhetővé az exponenciálisan növekvő adatátviteli igények kielégítése. A Delta Systems konzorciuma az adatátviteli technológiák tervezésével, kiépítésével és üzemeltetésével biztosítja az informatikai hálózatok működését, az egymástól nagyobb fizikai távolságban működő, de logikailag egy rendszert alkotó hálózatok összeköttetését.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Delta, oktatás